You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Copii vor alege perechea de mascote oficiale ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020

Cele trei modele de perechi de mascote ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020,
care au ramas in cursa finala pentru desemnarea mascotelor oficiale ale Tokyo 2020, au fost prezentate la Scoala Elementara Kakezuka.
Tokyo 2020 isi propune sa creeze o mascota care incorporeaza viziunea de branding aleasa pentru Tokyo 2020, "Inovatie din armonie" (Innovation from Harmony), construita pe ideea ca inovatia este cel mai bine realizata atunci când vechiul si noul Tokyo si Japonia se reunesc in armonie.

Organizatorii Tokyo 2020 au declarat ca mascota olimpica a candidatului "A" incorporeaza atat traditia veche, cat si noile inovatii, parstrand in acelasi timp farmecul de moda veche si vibe-ul de inalta tehnologie.

Mascota olimpica a candidatilor "B" are ca model o pisica norocoasa si o vulpe inari, care sunt considerate ca simboluri ale norocului in Japonia. Se spune ca acestea exprima entuziasmul festivalurilor traditionale japoneze si incarca oamenii cu energii pozitive prin atingerea lor cu coada.

Mascota olimpica a candidatului "C" este o vulpe care provine din basmele japoneze si este decorata cu modele de Magatama, un ornament japonez vechi. Vulpea se evidentiaza prin abilitatile sale de a se misca repede, fiind, de asemenea, prietenoasa si cu spirit de invingator. Se spune ca mascota ii inveseleste si le transmite sportivilor si spectatorilor spiritul vantului.

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2020, de la Tokyo, au decis ca alegerea celor doua mascote oficiale ale JO, una pentru Jocurile Olimpice, iar a doua pentru Jocurile Paralimpice, sa ramana la latitutinea copiilor.

Prin urmare in perioada 11 decembrie 2017 — 22 februarie 2018, 6.5 milioane de elevi de la fiecare scoala primara din intreaga Japonia vor avea ocazia sa analizeze desenele selectate, fiecare clasa putand sa-si exprime un singur vot in favoarea unuia dintre seturi. Scolile internationale din Japonia, precum si scolile japoneze din strainatate vor fi incluse in procesul de votare.
Perechea de mascote invingatoare va fi anuntata pe 28 februarie 2018.

Galerie foto