You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR i-a oferit Laurei Carlescu Badea trofeul Team Romania

In cadrul „Galei Eroilor cu Masca” organizata de Federatia Romana de Scrima (FRS), Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman i-a oferit Laurei Carlescu Badea, presedintele forului olimpic de scrima,  trofeul Team Romania. La randul sau, Mihai Covaliu a primit din partea presedintelui FRS un trofeu sub forma de floreta italiana, in miniatura, pentru sprinjinul oferit scrimei romanesti.

Presedintele COSR si-a exprimat convingerea ca, desi a fost un an greu pentru scrima, rezultatele vor aparea din nou. „Eu cred ca 2017 a fost un an pentru a strange relatiile in cadrul echipei si a evalua viitorul la adevaratul potential care exista acum in scrima romaneasca. Lucrurile trebuie facute incet, cu rabdare, fiecare pas conteaza, trebuie sa muncesti si doar asa rezultatele vor veni”, a spus Mihai Covaliu.

Laura Badea Carlescu, presedintele FR de Scrima, a apreciat ca 2017 a fost un an bun pentru scrima romaneasca, chiar daca au lipsit medaliile de la Mondiale: „Este primul an din ciclul olimpic, iar calificarile incep abia la finalul anului 2018 si eu am incredere in ei ca vor forma echipe puternice, mai ales ca acum avem posibilitatea  sa luam medalii la toate armele”.

In cadrul Galei, au fost acordate mai multe trofee sportivilor si tehnicienilor din scrima romanesca. Bianca Pascu, medaliata cu bronz la Campionatele Europene de seniori de la Tbilisi in proba individuala de sabie, a fost desemnata cea mai buna scrimera a anului 2017, iar spadasina Ana Maria Popescu si antrenorul Dan Podeanu au fost recompensati cu premiul pentru revenirea anului. Tot in cadrul „Galei Eroilor cu Masca”, Anei Maria Popescu, care a lipsit de la evenimentul de prezentare a sportivilor „samurai” printre care se numara, a primit tricoul de samurai si tabloul cu portretul ei stilizat, de la presedintele COSR.

Galerie foto