You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Federatia Rusa nu va boicota Jocurile Olimpice PyeongChang 2018

Vladimir Putin promite ca Federatia Rusa nu va boicota Jocurile Olimpice de Iarna din PyeongChang 2018 dupa decizia luata de Comitetul International Olimpic de a ii obliga sa concureze sub un steag neutru.

Sportivii Federatiei Ruse vor participa sub steagul Olimpic si sub titulatura de „Sportivi Olimpici din Rusia” iar imnul national nu va fi auzit in cazul castigarii unei medalii de aur, acesta fiind inlocuit cu Imnul Olimpic.

„Fara niciun dubiu, nu vom declara nicio blocada si nu vom impiedica niciun sportiv rus sa participe la Jocurile Olimpice” a declarat Putin. Acesta a transmis ca intelege ca sportivii se pregatesc pentru aceste competitii toata viata, ca sunt foarte importante pentru ei si, din aceste motive, nu doreste sa interzica nimanui participarea dar a adaugat ca „decizia finala nu ii apartine si ca aceasta va fi luata in cadrul unui Congres al Comitetului Olimpic al Federatiei Ruse martea viitoare.

„Situatia este grava si este nevoie de o analiza profunda dar ar fi gresit sa cedam acum emotiilor” a declarat Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Ruse.

Galerie foto