You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Internationala a Voluntarilor, salutata de COSR si AOR

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si  Academia Olimpica Romana (AOR) saluta voluntarii din intreaga lume de Ziua Internationala a Voluntarilor sarbatorita in fiecare an pe data de 5 decembrie. Ziua Internationala a Voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este considerata ca o sansa unica pentru voluntari si organizatii de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a impartasi cu ceilalti valorile pe care le pretuiesc si de a-si promova munca lor in cadrul comunitatilor, organizatiilor neguvernamentale, agentiilor ONU, autoritatilor guvernamentale sau in cadrul sectorului privat.

In 2017, tema Zilei Internationale a Voluntarilor este ''Volunteers Act First. Here. Everywhere.'' (Voluntarii actioneaza in primul rand. Aici. Pretutindeni.) o recunoastere a solidaritatii pozitive a voluntarilor din intreaga lume care sar in ajutor oamenilor  in momentele cele mai grele, salvand vieti de multe ori si sustinandu-i pe aceia care au nevoie de ajutor pentru a-si continua viata .

Miscarea Olimpica s-a bucurat de asemenea de sprijinul si implicarea voluntarilor in organizarea tuturor actiunilor, activitatilor si competitiilor olimpice.

In Romania, voluntarii au avut si au o contributie determinanta in asigurarea bunei desfasurari a evenimentelor olimpice organizate sub egida COSR si AOR. De exemplu, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov 2013 au fost implicati 400 de voluntari, iar in cadrul actiunilor AOR voluntarii isi desfasoara activitatea la nivelul filialelor judetene, cluburilor si cercurilor olimpice.

Voluntarii sunt implicati in actiuni precum cele derulate in Luna Olimpica, sau in concursurile nationale de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play” si de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”, de Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, in concursul de cultura si educatie olimpica „Cine stie Olimpism, castiga”, in concursul sportiv cultural educativ „Pentatlon Olimpic scolar pentru mileniul III” si in multe alte actiuni.

Aceasta zi a fost instituita de Organizatia Natiunilor Unite prin Rezolutia Adunarii Generale nr. 40/212 din 17 decembrie 1985. Anul 2001 a fost proclamat de Adunarea Generala a ONU, prin Rezolutia 52/17 din 20 noiembrie 1997, drept Anul international al voluntarilor, cu scopul de a promova recunoasterea eforturilor si a muncii depuse, facilitand crearea unei retele de comunicare si promovare a beneficiilor care decurg din activitatile de voluntariat.

Galerie foto