You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FIG intentioneaza sa introduca parkur in programul JO Paris 2024

Federatia Internationala de Gimnastica (FIG) a elaborat un plan in urma caruia spera ca sportul parkour sa fi introdus in programul Jocurilor Olimpic de la Paris din 2024. FIG a facut anuntul in urma intalnirilor cu noua sa comisie Parkour si cu Parkour Earth, un grup care pretinde ca este organismul de conducere al acestui sport.

In conformitate cu noul plan, FIG spera sa-si continue, in urmatorii doi ani, seria de intreceri in cadrul Cupei Mondiale, care a inceput la Festivalul International de Extreme Sports World Series din Chengdu (China).

Acesta va include un nou eveniment World Series, care va avea loc anul viitor in Hiroshima, Japonia, organizat de presedintele FIG Morinari Watanabe.

De asemenea, FIG spera ca demonstratii de parkour sa aiba loc la Jocurile Olimpice de Tineret de Vara de anul viitor din Buenos Aries si apoi la Tokyo 2020.

In 2020, intentioneaza sa organizeze un prim Campionat Mondial FIG Parkour si in anul urmator spera ca disciplina va aparea pe programul World Games din Birmingham, in Statele Unite. Obiectivul lor final este apoi sa fie adaugat ca o disciplina noua in programul olimpic de la Paris 2024 - o decizie care ar putea fi luata de Comitetul Olimpic International (CIO) in 2021.

Galerie foto