You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romanii la competitii, in perspectiva JO de la Pyeong Chang 2018

La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc o serie de competitii internationale la bob, sanie, schi alpin, schi sarituri, schi fond, biatlon si patinaj viteza, sporturi de iarna unde sportivii romani pot aduna puncte in vederea obtinerii calificarii la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din februarie anul viitor.
Reprezentantii nostri au obtinut rezultate notabile la sanie, bob si schi fond.

In concursul de Cupa Mondiala de sanie de la Altenberg, din Germania, unde au participat  21 de sportive, romanca Raluca Stramaturaru, care a participat la JO de iarna din 2014, de la Sochi, s-a clasat pe locul 10 in finala.

La prima etapa a Cupei Europei la bob din acest sezon, desfasurata la Konigssee, in Germania, reprezentantele Romaniei Maria Constantin – Florentina Iusco s-au clasat pe locul trei la bob 2 persoane feminin.  Tot la Konigssee, la bob 2 persoane feminin. in cadrul celei de a doua etape a Cupei Europei, Andreea Grecu si Florentina Iusco s-au clasat pe pozitia a treia.  La bob 2 persoane masculin, echipajul Mihai Tentea – Ciprian Daroczi s-a clasat pe locul 9, dupa ce in prima mansa a terminat pe pozitia a cincea.

Sportivi romani s-au clasat in primele 50 de locuri la schi fond, patinaj viteza si biatlon.

In cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Lillehamer (Norvegia), in proba de skiatlon 30 km (15 km clasic+15 km liber) Paul Pepene s-a clasat pe locul 27.

La etapa de Cupa Mondiala de patinaj viteza de la Calgary, in Divizia B,  Alexandra Ianculescu s-a clasat pe locul 22 la 1000 m, pe locul 25 la 1500 m si pe 24 la 500 m. La 500 m Alexandra Ianculescu a realizat timpul 39.52, la 2 sutimi de baremul olimpic (39.50). La patinaj viteza, pentru a obtine calificarea la Pyeong Chang 2018, la este nevoie atat de realizarea baremului olimpic cat si de clasarea in primele 37 de locuri in clasamentul olimpic al Cupei Mondiale (clasament unde intra doar cate trei sportive din fiecare tara).

La  etapa de Cupa Mondiala de biatlon de la Oestersund, din Suedia, cele mai bune clasari ale reprezentantilor Romaniei, care au luat startul in competitie, le-au realizat Cornel Puchianu - locul 45 la 12,5 km urmarire si George Buta – locul 39 la 20 km individual.

La etapa de Cupa Mondiala de schi sarituri de la Lillehammer din Norvegia, Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 24.

Galerie foto