You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Felicitari halterofilor romani pentru pretioasele medalii cucerite la Mondiale

La Campionatele Mondiale de haltere care au avut loc la Anaheim, in Statele Unite ale Americii, Romania a cucerit patru medalii, prin Loredana Elena Toma si Dumitru Captari. Loredana Elena Toma a obtinut trei medalii de aur, in limitele categoriei 63 kg, la total (proba olimpica), smuls si aruncat, iar Dumitru Captari a cucerit medalia de bronz la stilul smuls, in limitele categoriei 77 kg.

 Loredana Elena Toma a cucerit cea mai stralucitoare medalie cu un total de 273 kg, dupa ce a ridicat 109 kg la smuls si 128 kg la procedeul aruncat, in timp ce Dumitru Captari a reusit sa urce pe treapta a treia a podiumului de premiere la procedeul smuls cu 156 kg. La celalalt procedeu, aruncat, Captari a ratat toate cele trei incercari (ultima data la 190 kg) si nu a mai contat in clasamentul de la total.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu i-a felicitat pe cei doi sportivi precum si Federatia Romana de Haltere. “Felicitari reprezentantilor nostri pentru medaliile cucerite la Campioantele Mondiale. Ei au dovedit nu numai seriozitate in pregatire cat si constanta in prezenta pe podium in competitiile de anvergura. Loredana Toma a reeditat performata din primavara de la Europene cucerind trei medalii extrem de pretioase dintre care una intr-o proba olimpica si asta spune multe. Nu in ultimul rand felicit staff-ul forului roman de haltere care sustine intregul proces de pregatire al sportivilor nostri”.

Loredana Elena Toma a castigat prima medalie pentru  Romania la o editie a Campionatelor Mondiale dupa sase ani si cel dintai titlu modial dupa 14 ani. Ultima medalie la CM fusese castigata de Roxana Cocos, bronz la stilul aruncat la CM din 2011, iar ultimul titlu mondial (la total) a fost adus Romaniei de Valeriu Calancea la ediția din 2003 a CM.

La Campionatele Europene de haltere care au avut loc in primavara la Split, in Croatia, Loredanda Toma a cucerit trei medalii de aur, in limitele categoriei 63 kg, la total, aruncat si smuls, iar  Dumitru Captari a cucerit aurul la total, cu 360 kg (locul 2 la smuls - 160 kg si locul 1 la aruncat - 200 kg).

 

Galerie foto