You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stadionul Olimpic din Sydney, in proiect de demolare si reconstructie, la mai putin de 20 de ani dupa gazduirea JO

Guvernul australian a anuntat ca are in plan demolarea si reconstructia Stadionul Olimpic din Sydney, stadionul principal care a gazduit Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2000 din Sydney, costurile proiectului fiind de miliarde de dolari.

Lucrarile de constructie la Stadionul Olimpic din Sydney, in prezent cunoscut sub denumirea de Stadionul ANZ, au fost finalizate in martie 1999, iar costurile s-au ridicat la 690 milioane dolari australieni (395 milioane lire sterline/ 525 milioane euro/ 440 milioane euro).

Initial, arena a avut o capacitate temporara de 110.000 de locuri si a devenit cel mai mare stadion olimpic construit vreodata.
Dupa Jocurile Olimpice Sydney 2000,  considerata una dintre cele mai de succes editii a Jocurilor din istorie, capacitatea Stadionului a fost redusa la 80.000 de locuri si a gazduit atat intreceri sportive cat si concerte ale unor artisti internationali de renume.  

In conformitate cu noile planuri, reconstructia este programata sa inceapa in 2019, noul  stadion urmand sa fie dotat cu 75.000 de locuri si cu un acoperis retractabil.

Estimativ, lucrarile vor dura in jur de doi ani si jumatate, redeschiderea arenei, care se doreste a  fi optimizata in special pentru sporturile locale populare - rugby si fotbal, fiind programata in 2022.

Galerie foto