You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO a dictat interdictie pe viata de participare la JO pentru 14 sportivi rusi

De la inceputul lunii noiembrie a.c., 14 sportivi din Rusia au primit  interdictii pe viata de participare la Jocurile Olimpice. Sanctiunile au fost dictate de Comitetul International Olimpic (CIO)  dupa ce Comisia Disciplinara CIO condusa de Denis Oswald i-a gasit vinovati pentru incalcarea regulamentelor antidioping la editia de la Soci a Jocurilor.

Ultimul sportiv de top intrat sub incidenta sanctiunilor CIO este Aleksandr Zubkov, dublu campion olimpic ca membru al echipajelor de bob de doua personae si bob de patru personae ale Rusiei. Ceilalti sportivi rusi pedepsiti de CIO sunt campionul olimpic la skeleton Aleksandr Tretiakov, schiorul de fond Alexander Legkov, medaliat cu aur la 50 km si cu argint cu echipa de 4x10 km, Maksim Vylegzhanin -  triplu medaliat cu argint, si Elena Nikitina, medaliata cu bronz la Sochi 2014, ambii la schi fond, Evgeniy Belov (schi fond), Olga Stulneva (schi fond), Olga Fatkulina (schi fond), Yuliia Ivanova (schi fond), Alexey Petukhov (schi fond), Evgeniya Shapovalova (schi fond), Maria Orlova  si Olga Potilitsina, care au concurat la skeleton, si  Aleksander Rumyantsev (patinaj viteza).

Tuturor sportivilor depistati pozitiv in timpul Sochi 2014 au fost descalificati si le-au fost retrase toate distinctitiile olimpice.

Galerie foto