You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost inaugurata prima baza olimpica pentru Tokyo 2020

Musashino Forest Sport Plaza, prima baza olimpica permanenta construita pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a fost inaugurata la Tokyo.  Alimentata partial cu energie solara, Musashino Forest Sport Plaza va gazdui probele olimpice de badminton si concursul de scrima din pentatlonul modern, precum si baschetul in fotoliul cu rotile din cadrul Jocurilor Paralimpice. Tot aici se afla o piscina si o sala de fitness destinate publicului larg. 

''Inregistram adevarate progrese in pregatirile noastre, a declarat multumita guvernatoarea orasului Tokyo, Yuriko Koike. Ne aflam la mai putin de 1.000 de zile de deschiderea Jocurilor. Vom incerca sa continuam in aceasta dinamica si sa continuam sa muncim din greu''. 

''Activitatile noastre au trecut de la stadiul de planificare la cel de livrare, iar gândurile noastre se indreapta acum spre data deschiderii Jocurilor - 24 iulie 2020”, a comentat Toshiro Muto presedinte comitetului de organizare JO Tokyo 2020. 

 In timp ce Tokyo a luat masuri pentru reducerea costurilor, Comitetul International Olimpic (CIO) i-a incurajat pe organizatori sa-si mareasca eforturile pentru usura bugetul estimat actualmente la peste 2 miliarde de euro. 

Metropola japoneza va gazdui 39 de situri pentru Jocuri, dintre care 16 sunt in constructie - 8 situri temporare si alte 8 permanente.

Galerie foto