You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul national ”Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”, lansat la Palatul Victoria

Programul national ”Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate” a fost lansat la Palatul Victoria de Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, in prezenta reprezentantilor Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), mai multor campioni olimpici, mondiali si europeni, sportivi de performanta si a mai multor membri ai Guvernului.

Programul, o initiativa a Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), va fi implementat in colaborare cu COSR si mai multe institutii guvernamentale – Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica, Directiile Judetene de Sport si Tineret, Inspectoratele Scolare Judetene si institutii media

Obiectivul programului este cresterea gradului de participare activa si sistematica a copiilor si tinerilor la activitati sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de imbunatatire a starii de sanatate, a conditiei fizice si psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale si cooptarea marilor sportivi in promovarea beneficiilor sportului (masura prevazuta in Programul de Guvernare).

In calitatea sa de membru al Comitetului Executiv al COSR, care a incheiat un protocol de colaborare cu MTS legat de proiectul “Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”, Georgeta Andrunache i-a felicitat in numele presedintelui COSR Mihai Covaliu, pe Marius Alexandru Dunca, ministrul TS initiatorul proiectulului, pe campionii Romaniei care s-au alaturat acestui proiect precum si toate institutiile implicate. De asemenea, Georgeta Andrunache a transmis asigurari ca COSR va sprijini toti partenerii din program, in toate actiunile pe care le vor intreprinde pe intreaga perioada de derulare a proiectului.

Programul va fi dezvoltat in scoli, licee si universitati, prin participarea sportivilor de performanta, care vor avea intalniri cu elevii si studentii si le vor vorbi despre importanta sportului si a educatiei fizice. Proiectul isi propune sa ajunga in aproximativ 2.500 de unitati scolare din cele 41 de judete si municipiul Bucuresti.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromaniei.com, platforma care va reprezenta o sursa de informare si promovare a sportivilor romani, campioni olimpici, mondiali si europeni. De asemenea, in platforma se vor regasi date biografice si informatii despre performantele campionilor Romaniei din fiecare judet, fotografii si materiale video de prezentare a acestora, informatii cu privire la federatiile sportive, stiri, noutati din domeniul sportului.

Galerie foto