You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii JO de la PyeongChang pun fair-play-ul inaintea acuzatiilor de terorism lansate asupra Coreei de Nord

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna care vor avea loc in Coreea de Sud, la PyeongChang, in  2018, au transmis ca, desi a fost pusa recent de Statele Unite ale Americii pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul, Coreea de Nord este in continuare bine-venita sa participe la intrecerile olimpice.

 “Guvernul Republicii Coreea considera ca aceasta ultima masura luata va aduce Coreea de Nord mai aproape de masa negocierilor si va rezolva criza inarmarii nucleare pe cale pasnica”, a declarat Noh Kyu-duk , purtatorul de cuvant al Guvernului din Coreea de Sud.

Coreea de Sud inca spera la participarea Coreei de Nord la JO de iarna - PyeongChang 2018 in speranta apropierii celor doua tari prin intermediul sportului, dar pana in acest moment, nord-coreeni nu au dat niciun raspuns.

“In cazul Jocurilor de la PyeongChang, orice tara care a indeplinit anumite criterii de calificare poate aplica la Comitetul International Olimpic si, evident, sa se alature evenimentului”, a mai spus Noh Kyu-duk.

Galerie foto