You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

51 de noi trenuri de mare viteza, gata sa faca legatura intre Seul si regiunea PyeongChang

La jumatatea lunii noiembrie a acestui an, au fost efectuate ultimele probe la noua linia ferata pentru KTX – trenurile de mare viteza, care vor transporta calatorii de la Aeroportul International Incheon, de langa Seul, pana la regiunea PyeongChang (127 km). La testarile finale a asistat si o delegatie formata din Gunilla Lindberg presedintele Comisiei de Coordonare a  PyeongChang 2018, din cadrul Comitetului International Olimpic (CIO), si reprezentanti ai CIO si ai Comitetului de Organizare PyeongChang 2018 (POCOG).

Oficialii s-au numarat printre primii calatori care s-au putut bucura de avantajele transportului rapid din Seul, de la Aeroportul International Incheon, pana la bazele olimpice ale PyeongChang 2018 . " Sunt incantata ca am avut ocazia sa particip la etapa de testare finala a noilor trenuri de mare viteza”, a spus Gunilla Lindberg. Calatoria mea intre Aeroportul Incheon si Gara Jinbu a fost extrem de rapida, lina si confortabila. Ii pot recomanda oricui sa se gandeasca sa vina la Jocuri in februarie 2018", a adugat presedintele Comisiei CIO de Coordonare a  PyeongChang 2018 .

Noua linie va fi deschisa oficial pe 1 decembrie a.c., timpii de calatorie variaza de la o ora si 30 de minute pana la doua ore, in functie de statiile de plecare si de sosire, trenurile oferind posibilitatea fanilor intrecerilor olimpice sa efectueze calatorii de o zi accesibile din Seul.

Un total de 51 de trenuri noi sunt de asteptate sa fie disponibile zilnic in timpul Jocurilor, fiecare tren putand transporta pana la 410 de pasageri. Astfel, aproape 21.000 de persoane vor putea ajunge cu usurinta la bazele olimpice din Alpensia si Gangneung in fiecare zi a Jocurilor.

"Legatura KTX dintre Aeroportul Incheon si Gangneung va deschide cu adevarat noi orizonturi pentru regiunea Gangwon. Nu numai ca trenul va constitui o importanta optiune de transport pentru cei care vin la Jocurile Olimpice, dar va ramane pentru viitor o conexiune importanta intre Seoul si Alpensia si zonele de coasta Gangneung. Este un exemplu excelent al unei tari care utilizeaza Jocurile ca pretext pentru realizarea unui proiect care va aduce beneficii durabile tarii si cetatenilor sai", a continuat Lindberg.

Galerie foto