You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Republica Coreea, dispusa sa astepte pana in ultima clipa participarea Coreei de Nord la JO din 2018

Do Jong-hwan, ministrul Culturii, Sportului si Turismului din Coreea de Sud, a anuntat ca tara sa este dispusa sa astepte pana in ultimul moment - 29 ianuarie 2018, decizia Coreei de Nord privind participarea la Jocurile Olimpice de iarna, care vor avea loc intre 9 si 25 februarie 2018 in PyeongChang.

Do Jong-hwan a declarat intr-un interviu acordat televiziunii Yonhap News TV ca spera ca si Coreea de Nord sa concureze la Jocurile Olimpice de iarna - PyeongChang 2018. „Posibilitatile raman deschise pana in ianuarie sau februarie anul viitor. Calificarile pentru unele discipline se termina in ianuarie , iar perechea de patinatori pe gheata formata din Ryom Tae-ok si Kim Ju-sik (n.r. - Coreea de Nord) si-a asigurat deja participarea. Este posibil ca antrenorii si oficialii nord-coreeni sa participe.”

In cazul in care Coreea de Nord se va decide sa participe la JO de iarna, Do Jong-hwan va lua in considerare posibilitatea formarii unei galerii comune pentru sustinerea sportivilor din ambele tari.

Prezent la Adunarea Generala a Natiunilor Unite de la New York unde a fost semnat Armistitiul Olimpic, Do Jong-hwan a adus noi detalii privind Ceremonia de Deschidere a JO de Iarna, declarand ca tema evenimentului va fi Pacea.

In privinta temeririlor privind absenta sportivilor din Germania si Franta din motive ce privesc securitatea acestora, orasul-gazda fiind la doar 70 de km de granita cu Coreea de Nord, ministrul Culturii, Sportului si Turismului din Coreea de Sud a asigurat prezenta sportivilor in cauza dupa discutiile purtate cu omologii sai din tarile europene amintite.

Aflati la Seoul pentru o intalnire internationala anti-doping, membrii ai Comitetului International Olimpic (CIO) au declarat ca asteapta participarea echipei Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarna din PyeongChang.

Ugur Erdener, unul din vice-presedintii CIO, membru al Comitetului Executiv al CIO, a declarat ca conteaza pe participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarna PyeonChang 2018, sustinand ca „participarea sportivilor nord-coreeni la Jocuri poate sa aduca beneficii pentru peninsula coreeana si pacea intre cele doua tari”.

Richard Pound, membru CIO din 1978, a declarat ca „sper ca (nord-coreeni) vor veni. Stiu ca pot veni cu cativa patinatori pe gheata si ii incurajez sa o faca.”

Galerie foto