You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cristian Topescu a primit Colanul de Aur al COSR, in cadrul Galei APS

Comentatorul TV Cristian Topescu a primit distinctia Colanul de Aur al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din partea presedintelui COSR Mihai Covaliu, in cadrul Galei organizate de Asociatia Presei Sportive (APS) cu ocazia implinirii a 90 de ani de la infiintare.

La evenimentul gazduit de Ateneul Roman din Bucuresti, alaturi de ziaristi sportivi de marca din tara si din strainatate au participat personalitati ale sportului  sportului romanesc: Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic pentru Romania si vicepresedinte al COSR, Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, membri ai Comitetului Executiv al COSR, Ion Tiriac, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, Gabriela Szabo, Liliana Gafencu, Horia Tecau, Simona Halep si multi altii.

"Este un moment special si o mare onoare sa acord o distinctie unui om deosebit. In calitate de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman ofer cea mai inalta distinctie, "Colanul de Aur", comentatorului sportiv Cristian Topescu", a spus presedintele COSR Mihai Covaliu.

La randul sau, Cristian Topescu a afirmat: "Comitetul Olimpic si Sportiv Roman mi-a oferit aceasta distinctie pentru cele 13 editii ale Jocurilor Olimpice pe care am avut ocazia sa le comentez la Televiziunea Romana. Imi face placere, de asemenea, sa mentionez ca am facut parte din COSR in cea mai buna perioada a sa".

In cadrul Galei, au primit trofee, diplome si medalii din partea APS fosti si actuali sportivi precum Gheorghe Hagi, Ion Tiriac, Simona Halep, Valeria Racila, Elizabeta Samara, Alina Vuc, componentele echipajului feminin de dublu vasle – Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga, ale echipajului feminin de 8+1 – Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea.

De asemenea, au fost premiati fosti ziaristi sportivi, precum si institutiile media Televiziunea Romana, Radio Romania Actualitati si Gazeta Sporturilor.

Presedintele COSR Mihai Covaliu si ministrul Tineretului si Sportului Marius Dunca au primit distinctii din partea presedintelui Asociatiei Presei Sportive Internationale (AIPS) Gianni Merlo (Italia), unul dintre invitatii de onoare ai Galei.

De-a lungul timpului, sub deviza „Respect. Loialitate. Onoare“, Colanul de Aur al Comitetului Olimpic Roman a fost acordat personalitatilor cu merite deosebite in promovarea valorilor olimpice nationale, dar si unor demnitari de marca din miscarea olimpica internationala.

Printre cei care au intrat in posesia importantei distinctii, s-au mai numarat Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, fost presedinte al CIO, sau Bruno Grandi, presedintele Federatiei Internaţionale de Gimnastica, dar si sportivi sau antrenori romani de renume ca Nadia Comaneci, Ivan Potzaichin, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Iolanda-Balas Sotter, Elena Francu sau Ana Pascu.

Galerie foto