You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sase personalitati feminine au fost recompensate cu Premiile CIO pentru femei si sport

Comitetul Olimpic International (CIO) a organizat o ceremonie in cadrul careia a premiat sase personalitati feminine considerate, la nivel mondial, factori de schimbare in promovarea femeilor in si prin sport.

Finlandeza Birgitta Kervinen, de profesie avocat, a fost distinsa cu Trofeul Mondial, pentru eforturile sale neobosite si de lunga durata de a promova egalitatea intre sexe in sport si in societate. Profitand de o cariera lunga si influenta ca lider sportiv voluntar, atat la nivel national, cat si la nivel international, Kervinen a contribuit la ridicarea si integrarea egalitatii intre sexe, fiind un model pentru multe femei si fete.

CIO a mai acordat cinci trofee pentru personalitati feminine de pe cinci continente:

- Castigatoare pentru Africa:  Lidé Anne Ouoba Zoma (Burkina Faso) - una dintre primele femei din tara sa care a concurat la nivel international, Zoma s-a straduit sa inlature barierele care impiedica fetele sa participe in competitiile sportive.

- Castigatoare pentru America:  Dr. Patricia Sangenis (Argentina) - medic si fosta atleta, Dr. Sangenis s-a luptat pentru a creste gradul de constientizare a sanatatii sportivelor contribuind la desfiintarea miturilor despre performanta sportiva a femeilor.

- Castigatoare pentru Asia:  Federatia Japoneza de Tenis Feminin - a promovat in mod activ, in diverse moduri, participarea femeilor la tenis, producand jucatori japonezi de clasa mondiala de-a lungul timpului si contribuind la cresterea numarului de femei care fac sport.

 - Castigatoare pentru Europa: Androulla Vassiliou (Cipru) - fost Comisar European pentru sport, a avut un rol esential in lupta pentru egalitatea intre femei si barbati in sport prin intermediul politicilor europene pe care le-a elaborat.

Galerie foto