You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

PyeongChang 2018 pregateste 10000 de locuri de parcare

Organizatorii PyeongChang 2018 au confirmat ca in timpul Jocurilor Olimpice si Paralimpice de Iarna din 2018 vor opera opt spatii de parcare cu o capacitate totala de aproximativ 10580 de locuri, inclusiv 580 de autobuze.

Agentia de presa Yonhap a raportat ca patru din aceste spatii de parcare se vor afla in Gangneung, centrul pentru sporturile pe gheata, iar celelalte patru se vor afla in PyeongChang, orasul-gazda al Jocurilor.

Acestea vor servi si ca statii pentru autobuzele care vor transporta vizitatorii ce doresc sa asiste la evenimentele sportive.

Doar autovehiculele autorizate sau cele care prezinta permis au dreptul de a calatori in proximitatea centrelor de competitie din timpul Jocurilor.

Kang Hee-up, directorul Biroului de Transport si Trafic din cadrul Comitetului de Organizare PyeongChang, a declarat ca „autobuzele vor functiona cu doua ora inainte de primul eveniment sportiv al zilei si pana la doua ore dupa ultimul eveniment, totul incepand cu o zi inainte de Ceremonia de Deschidere si incheindu-se la o zi dupa Ceremonia de Inchidere”. Acesta a mai transmis si ca „transportul va fi gratuit si ca vor fi disponibile 432 de autobuze ce vor acoperi 25 de rute catre centrele sportive din PyeonChang si Gangneung”.

Aceste autobuze vor transporta si sportivii care vor participa la JO de iarna dupa ce, in timpul Adunarii Generale a Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice ce a avut loc in Praga a.c., au fost obiectii din partea mai multor Comitete Olimpice in privinta planului initial al organizatorilor de a folosi o linie de cale ferata ce se afla inca in stadiul de testare iar echipamentele sa fie transportate separat de atleti, fiind temeri pentru siguranta atletilor cat si privind ratacirea echipamentelor. Desi transportul cu autobuzul va dura cu aproximativ o ora mai mult, atat atletii cat si echipamentul acestora vor fi in siguranta.

Jocurile Olimpice de iarna din PyeonChang vor avea loc intre 9 si 25 februarie 2018 si vor fi urmate de Jocurile Paralimpice de Iarna in perioada 8-18 martie 2018.

Galerie foto