You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Nesta Carter a contestat la TAS retragerea aurului olimpic stafetei jamaicane

Sprinterul jamaican Nesta Carter s-a prezentat in fata Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elvetia) pentru a contesta descalificarea sa pentru dopaj la Jocurile Olimpice de vara, editia 2008, care a antrenat pierderea medaliei de aur de catre stafeta jamaicana de 4x100 m, din care a facut parte si Usain Bolt.

Comitetul International Olimpic (CIO) a conservat sute de esantioane recoltate sportivilor in timpul  JO din 2008 si 2012, unele dintre acestea fiind reanalizare, intre care si cele ale lui Cater.

Dupa reanalizarea probelor recoltate in timpul JO de la Beijing, in esantioanele lui Nesta Carter, dublu campion olimpic la 4x100 m (2008 si 2012), au fost gasite urmele unui stimulent numit metilhexaneamina.

In luna ianuarie, CIO l-a gasit vinovat pe sprinterul jamaican de incalcarea regulamentului antidoping in cursul JO 2008, fapt care a antrenat descalificarea stafetei jamaicane.

In urma acestei decizii, starul atletismului mondial Usain Bolt a pierdut una dintre cele noua medalii olimpice de aur din palmaresul sau.

Galerie foto