You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Armistitiul Olimpic pentru PyeongChang 2018, aprobat de ONU

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a aprobat o rezolutie care indeamna statele lumii sa respecte Armistitiul Olimpic in timpul Jocurilor Olimpice de iarna care vor avea loc in statiunea sud-coreeana PyeongChang, intre 9 si 25 februarie 2018.

Prin rezolutia "Sportul pentru dezvoltare si pace: construirea unei lumi pasnice si mai bune prin sport si idealul olimpic", ONU cere sa se “garanteze in special deplasarea, accesul si participarea la conditii de siguranta pentru sportivii si oficialii” care vor lua parte la evenimentul sportiv din Coreea de Sud. 

ONU considera ca Jocurile Olimpice sunt o oportunitate de a construi o lume “mai buna si mai pasnica”, motiv pentru care indeamna toate tarile sa respecte Armistitiul Olimpic, o traditie a Greciei antice readusa pentru prima oara in actualitate cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Barcelona, din 1992.

Armistitiul sau Pacea Olimpica este o perioada care incepe cu sapte zile inainte de Jocurile Olimpice si ia sfarsit la o saptamana dupa inchiderea acestora, in timpul careia tarile trebuie sa evite masurile care limiteaza participarea sportivilor si sa opreasca toate ostilitatile.

Adunarea Generala recunoaste rolul pe care sportul si Jocurile Olimpice si Paralimpice il au in privinta “promovarii drepturilor omului” si apreciaza rolul sportivilor care lupta pentru “intelegerea umana prin sport si idealul olimpic”.

Galerie foto