You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost aprobat programul editiei inaugurale a Jocurilor Mondiale de plaja ale ANOC din 2019, de la San Diego

La Adunarea Generala a Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice (ACNO) a fost confirmat ca in programul primei editii a Jocurilor Mondiale de plaja ale ACNO, care va avea loc in 2019, in California (SUA), la San Diego, vor fi incluse 15 sporturi.

Intrecerile de acvathlon, care presupun  alergare pe un traseu de 2,5 km, urmata de inot pe 1 km si apoi de o alta cursa de alergare pe 2,5 km, au fost preferate celor de duathlon, care presupun alergare, ciclism, si din nou alergare, pe distante in functie de categoria aleasa sprint (alergare 5 km, ciclism 20 km, alergare 2.5 km), standard (10 km – 40 km – 5 km) si distante lungi, nestadardizate, pe care s-a concurat insa pe 10km (alergare), 150 km (ciclism) si 30 km alergare.

Haider Farman, directorul sportiv al Consiliului Olimpic al Asiei, care joaca un rol-cheie in organizarea jocurilor de plaja, a confirmat ca mai degraba aquatlon decat duathlon va face parte din programul Jocurilor Mondiale de plaja ale ACNO.
Alistair Brownlee, campion olimpic de triatlon al Marii Britanii,a produs senzatie dupa ce a castigat  aurul in prima sa cursa de acvathlon.

Celelalte sporturi din program sunt baschet 3x3, freestyle BMX, handbal pe plaja, 4x4 volei pe plaja, fotbal pe plaja, tenis de plaja, lupte pe plaja, bouldering (o forma de catarare pe stanci), un eveniment kata de plaja de karate, inot in ape libere, sarituri cu schiurile pe apa si disciplinele de surfing, wakeboarding, kiteboarding si stand-up paddle.

Evenimentul, caruia urmeaza sa i se aloce un buget de 34 milioane de euro (40 milioane de dolari/ 30 milioane de lire sterline), a fost programat sa se desfasoare inițial in 2017, dar a fost reprogramat pentru octombrie 2019, pentru a oferi participantilor mai mult timp pentru pregatire.

Aproximativ 1.350 de sportivi sunt asteptați acum sa participe la competitia care va avea loc exclusiv pe Mission Beach din orasul californian.

Galerie foto