You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii au dezvaluit uniformele pe care le vor purta membrii staff-ului PyeongChang 2018

Cu ocazia unui dineu special care a avut loc in Sala Auditorium COEX din Seul a fost dezvaluit design-ul uniformei „Passion Crew” (Echipei pasionatilor) pe care o vor purta participantii la Jocurile Olimpice de iarna - Pyeong Chang 2018. La eveniment au fost prezenti circa 1000 voluntari dar si Lee Hee-beom, presedintele Comitetului de Organizare  al Jocurilor Olimpice si Paralimpice PyeongChang 2018 (POCOG), Roh Tae-kang, vice-ministrul Culturii, Sportului Si Turismului si Shim Bo-kyun, vice-ministrul pentru Afaceri Interne Si Securitate.

„Passion Crew”  este numele generic dat angajatilor, staff-ului, voluntarilor, figurantilor de la ceremoniile de deschidere si inchidere, fortelor de ordine, comerciantilor de la JO PyeongChang 2018. In total numarul lor va fi de aprox. 87.000 oameni (din care 56.000 vor activa la JO iarna si 31.000 pe durata Jocurilor Paralimpice)

Lansarea a fost insotita de membri ai campaniei „K-smile” (zambet K) – o initiativa a studentilor universitatilor coreene de a dezvolta turismul  pe fondul Jocurilor. Exista si un dans special, alaturi de mascotele Jocurilor Soohrang si Bandabi.

Mesajul presedintelui CIO Thomas Bach, difuzat de pe un ecran gigantic, a fost deosebit de inspirat. „Cand PyeongChang  va fi gazda intregii lumi, o va face cu zambetele voastre si caldura intampinarii va ramane mereu in memorie. Pasiunea va conecta mapamondul cu minunata cultura coreana si  proverbiala sa ospitalitate. Voluntariatul scoate la iveala tot ce este mai bun in noi. Iar Jocurile n-ar fi posibile fara participarea voastra. Sunteti o parte esentiala a Jocurilor de la PyeongChang. Vreau sa multumesc tuturor de pe acum pentru ca v-ati alaturat acestei calatorii remarcabile! Va multumesc pentru dedicare si angajament. Astept cu placere sa va reintalnesc la PyeongChang 2018”.

Design-ul uniformei este realizat in culori vii  si indraznete, astfel incat cei care le poarta sa fie vizibili in multime. Culoarea rosie este predominanta, dand uniformei un aer festiv; de altfel, este si culoarea steagului national coreean. Griul metalic din cusaturi completeaza rosul in mod inspirat. Uniformele sunt lucrate dintr-un material special impermeabil, rezistent la vant si ploaie, care totodata respira. Uniforma cuprinde o canadiana de schi, pantaloni, geaca, tricou, caciulita, rucsac, manusi, cizme captusite.

Galerie foto