You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Frank Fredericks, suspendat din toate functiile care decurg din calitatea sa de membru al CIO

Comitetul Executiv (CE)  al Comitetului International Olimpic (CIO)  a decis suspendarea lui Frank Fredericks, membrul CIO pentru Namibia, din toate drepturile sale in calitate de membru al CIO. Hotararea a fost luat dupa intalnirea Comisiei de etica a CIO, care a avut loc la scurt timp dupa ce Frank Fredericks a fost acuzat oficial de un judecator francez (3 noiembrie 2017).

Comisia de etica a CIO a subliniat ca, avand in vedere stadiul actual al dosarului, „nu este in masura sa faca o recomandare cu privire la valoarea faptelor”.

Comisia a reamintit inca o data importanta respectarii principiului prezumtiei de nevinovatie pentru orice persoana vizata de o ancheta penala, dar, avand in vedere „impactul asupra reputatiei CIO”, Comisia de etica a CIO a recomandat, totusi, suspendarea lui Frank Fredericks din toate drepturile sale in calitate de membru al CIO.

Dupa o deliberare atenta, CE al CIO a luat urmatoarea decizie: „Luand in considerare gravitatea si urgenta situatiei si impactul acesteia asupra reputatiei CIO, Comitetul Executiv al CIO decide sa-l suspende pe Frank Fredericks de toate drepturile, prerogativele si functiile care decurg din calitatea sa de membru al CIO”.

Decizia CE al CIO urmeaza reuniunii  anterioare a CE, din 7 martie 2017, cand, la recomandarea Comisiei de etica a CIO, CE a acceptat demisia lui Frank Fredericks din Comisia de evaluare pentru Jocurile Olimpice 2024 si suspendarea provizorie a din Comisia de coordonare a CIO pentru Jocurile Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018.

Fostul sprinter namibian Frankie Fredericks, membru al Comitetului International Olimpic (CIO), a fost audiat saptamana trecuta de un judecator de instructie din Paris, in cadrul anchetei privind acuzatiile de coruptie legate de atribuirea Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Galerie foto