You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Economii de 312 milioane de euro pentru organizarea Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo, din 2020, au redus costurile cu înca 312 milioane de euro pentru evenimentul polisportiv gazduit de capitala Japoniei dupa ce au schimbat metodele de constructie si, la unele intreceri,  au instalat constructii temporare mai potrivite decat cele definitive.

Acest lucru va reduce costul total al constructiei arenelor pentru JO 2020 la 182,2 miliarde de yeni (1,4 miliarde de euro), fata de 224,1 miliarde (1,7 miliarde euro), cat era estimat anterior.

Anul trecut Yuriko Koike, guvernatorul de Tokyo, a propus  revizuirea proiectelor a trei arene, dupa ce costurile totale au depasit 25 de miliarde de dolari, de patru ori evaluarea facuta cand capitala nipona a fost aleasa pentru organizarea JO din 2020, în septembrie 2013.

În luna iunie a.c., Comitetul International Olimpic (CIO) a redus costurilor pentru Jocurile Olimpice de vara din 2020 la 13 miliarde de dolari, avertizand ca alte orase ar putea fi descurajate de la a candida din cauza cheltuielilor exorbitante.

„Pentru contribuabili aceste economii sunt printre primele noastre prioritati”, a declarat John Coates, presedintele Comisiei de coordonare pentru Tokyo 2020.

Galerie foto