You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Nadia, premiata de ANOC

Nadia Comaneci a primit o distinctie pentru „performanta deosebita” in cadrul Galei Premiilor Asociatiei Comitetelor Olimpice Nationale (ANOC) de la Praga.

„Multumesc foarte mult pentru aceasta onoare extraordinara. Am discutat cu presedintele CIO, Thomas Bach, care a castigat medalia de aur in 1976 la Montreal: 'Va vine sa credeti ca a fost acum 41 de ani?' Iar raspunsul sau a fost 'Nu spune cati ani au trecut!' Aveam sase ani si jumatate cand am intrat intr-o sala de gimnastica si a fost datorita mamei mele, pentru ca aveam atat de multa energie, ca orice alt copil, iar ea s-a gandit ca mai bine sa fac sport decat sa distrug mobila si sa ma lovesc. A fost bucuroasa ca sala era aproape de casa, intr-o perioada in care femeile nu avea multe oportunitati sa faca sport. Intr-un orasel din Romania, Onesti, am facut acest sport (gimnastica) si am crezut ca este cel mai frumos loc de pe pamant. Gimnastica mi-a oferit oportunitatea de a calatori in toata lumea, la concursuri, sa intalnesc multi oameni, printre care si pe cel care se afla acum alaturi de mine, un campion olimpic, Bart Conner”, a declarat Nadia dupa primirea trofeului.

„Nelson Mandela a spus in anul 2000: 'Sportul are puterea de a schimba lumea'. A schimbat-o pe a mea. Sunt onorata sa primesc acest prestigios premiu”, a mai spus multipla campioana olimpica si mondiala Nadia Comaneci, intrata in istoria gimnasticii ca oprima sportiva care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice.

In cadrul Galei ANOC au fost premiati cei mai buni sportivi ai anului 2017 pe continente:
Africa: cea mai buna sportiva — Farida Osman (Egipt), cel mai bun sportiv — Chad Le Clos (Africa de Sud)
America: cea mai buna sportiva — Yulimar Rojas (Venezuela), cel mai bun sportiv — stafeta 4x400 m a statului Trinidad & Tobago
Asia: cea mai buna sportiva — Yu Song (China), cel mai bun sportiv — Mutaz Essa Barshim (Qatar)
Europa: cea mai buna sportiva — Sarah Sjostrom (Suedia), cel mai bun sportiv — Marcel Hirscher (Austria)
Oceania: cea mai buna sportiva — Sarah Goss (Noua Zeelanda), cel mai bun sportiv — Robbie Manson (Noua Zeelanda)

Julio Maglione (Uruguay) a primit premiul pentru intreaga cariera, iar Michael Fennell (Jamaica) a fost premiat pentru contributia adusa Miscarii Olimpice.

Galerie foto