You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Acord de cooperare bilaterala intre forurile olimpice ale Romaniei si Iordaniei

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) Mihai Covaliu si ASR Printul Feisal Al Hussein, presedintele Comitetului National Olimpic al Regatului Hasemit al Iordaniei si membru CIO, au semnat un protocol de colaborare bilaterala intre cele doua foruri olimpice.

Protocolul este un acord cadru care deschide calea unor colaborari concrete intre federatiile sportive nationale si alte structuri sportive ale celor doua tari in domeniul pregatirii sportive, al stiintei sportului, al medicinei sportive, al organizarii de evenimente sportive internationale, al managementului sportiv, al perfectionarii antrenorilor, samd.

In debutul colaborarii se va pune accent pe baschet 3x3, ca o disciplina cu o dezvoltare deosebita in plan international si recent introdusa in programul Jocurilor Olimpice. A doua disciplina pilot a acestei colaborari este judo, un sport extrem de popular la nivel global, gratie marketingului de exceptie de care beneficiaza in ultima perioada.

Presedintele Covaliu a declarat: "Este un moment de mare satisfactie pentru mine fiindca stiu ca Romania si Iordania au o istorie frumoasa in ceea ce priveste colaborarea pe diverse planuri si este timpul sa dam bunelor noastre relatii cu CNO Iordania o noua perspectiva. ASR Printul Feisal Al Hussein, presedintele CNO Iordania s-a aratat extrem de interesat in dezvoltarea relatiilor noastre in plan sportiv, iar acest moment formalizeaza contactele dintre CNOurile noastre.

Sunt sigur ca baschetul 3x3, recent introdus intre disciplinele Olimpice pentru Tokyo 2020, si judo, un sport Olimpic traditional, vor fi numai inceputul colaborarilor noastre viitoare.

Ne intereseaza si pe noi si pe ei, in aceeasi masura dezvoltarea sporturilor de vara, insa nu trebuie sa lasam deoparte sporturile de iarna, care inca raman pentru ambele tari o provocare".

ASR Printul Feisal Al Hussein, presedintele CNO Iordania si membru CIO in tara sa: "Acest acord este un pas important in realizarea planurilor noastre pentru JO Tokyo 2020 si mai departe. Deschiderea acestor canale de schimb de bune practici ne va ajuta sa venim in cel mai bun mod in sprijinul sportivilor nostri. Este o foarte buna oportunitate pentru sportivii si antrenorii nostri, precum si pentru staff-ul lor tehnic de a construi relatii si a impartasi dezvoltarea tehnicilor si a cunostintelor in sport. Sunt convins ca aceasta colaborare va aduce oportunitati si beneficii ambelor CNO-uri.

Multumim prietenilor nostri din COSR, pe care ii primim cu bucurie in familia sportului Iordanian si cu care ne dorim sa intemeiem relatii solide si o mai buna intelegere intre tarile noastre, bazata pe principiile respectului reciproc si al interesului comun."

Galerie foto