You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach: PyeongChang va fi momentul vostru de stralucire!

Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO) Thomas Bach a transmis un mesaj impresionant organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang din 2018:  „PyeongChang va fi momentul vostru de stralucire!“

Redam integral mesajul presedintelui CIO care a aparut si in cotitidianul coreean JoongAng Daily:

„Cand Flacara Olimpica va ajunge la Incheon va fi marcat, in fapt, startul simbolic al Jocurilor Olimpice de Iarna. Momentul culminant va fi inceputul Jocurilor, pe 9 februarie 2018. Peste 100 de zile, cate au mai ramas pana la start, cei mai buni sportivi ai lumii se vor intalni la PyeongChang pentru a se intrece in concurs si a uimi mapamondul cu prestatiile lor sportive.

Timpul ramas a inceput sa fie contabilizat deja de la aprinderea Tortei Olimpice in vechea Olympia, acolo unde au inceput Jocurile acum 3000 de ani. Ceremonia de aprindere a flacarii este darul unic facut de Grecia antica umanitatii: Jocurile Olimpice. Odata cu aprinderea Flacarii, ne simtim conectati la aceasta nobila mostenire pentru viitor. De acolo, din locul nasterii sale, Flacara si-a inceput periplul sau de 10.000 km spre Republica Coreea si orasul PyeongChang. Flacara va ajunge apoi la Incheon si Stafeta Flacarii va purta cu sine emotia Jocurilor in intreaga tara.

Mai presus de orice,  Jocurile Olimpice sunt legate de sport si sportivi. Dar Jocurile Olimpice poarta o semnificatie mai larga pentru omenire, deoarece in aceste vremuri tulburi reprezinta singurul eveniment care strange lumea laolalta intr-o competitie pacifista. Jocurile Olimpice au fost si vor fi un simbol al sperantei si pacii. Jocurile Olimpice sunt universale. Ele sunt deasupra si mai preusus de diferentele care ne despart. In aceasta lume fragila care pare a  lua cai diferite, Jocurile Olimpice au puterea de a uni umanitatea in diversitatea ei.

Acesta este motivul pentru care Jocurile Olimpice de Iarna de la PyeongChang 2018  vor fi o sursa de inspiratie, deschizand noi orizonturi si impartasind spiritul olimpic noii generatii. Acest spirit olimpic a ajuns in Coreea odata cu Jocurile Olimpice de la Seul in 1988. Construind mai departe pe aceasta mostenire, PyeongChang va conecta tineretul lumii la valorile olimpice care sunt excelenta, prietenia si respectul. PyeongChang va transmite legatura poporului corean cu lumea intreaga.

La  100 de zile cate au mai ramas pana la inceperea JO de iarna, putem afirma cu incredere ca toata lumea se poate astepta la o experienta uluitoare. Datorita Comitetului de Organizare si guvernului coreean, pregatirile sunt in grafic. Stafeta Tortei Olimpice va disemina Spiritul Olimpic in toate colturile tarii, creand pretutindeni atmosfera de anticipatie si entuziasm. A fi gazda Jocurilor Olimpice este o experienta unica. PyeongChang 2018 va fi un moment de conexiune intre traditia olímpica antica si Jocurile Olimpice ale viitorului.

PyeongChang 2018 va fi momentul in care Spiritul Olimpic va insufleti intreaga lume.

Atunci cand lumea se va intalni la PyeongChang, va fi momentul vostru de stralucire!“

Galerie foto