You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii au dezvaluit cum vor arata biletele pentru PyeongChang 2018

Designul biletelor de intrare la competitiile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna PyeongChang 2018 a fost dezvaluit cu o zi inainte ca Flacara Olimpica sa-si inceapa periplul de 100 de zile in Republica Coreea.

In total au fost lansate 29 de modele care vor acoperi 26 de competitii sportive si ceremoniile de deschidere si inchidere. Biletele specifice fiecarui sport prezinta pictograma pentru competitie, in timp ce biletele pentru ceremoniile de deschidere si inchidere incorporeaza un fulg de zapada stilizat, inspirat de Hangeul, alfabetul coreean utilizat si pentru design-ul medaliei olimpice. De asemnea, exista si un design generic de bilete, care va fi prezent la toate sporturile.

"Lansarea design-ului biletelor pentru intrecerile din cadrul Jocurilor  Olimpice de iarna este un moment important pentru noi si o noua sansa de a indemna pe toata lumea sa-si cumpere bilete la intreceri, pentru a fi parte din acest eveniment minunat ", a declarat Lee Hee-beom presedintele Comitetului de Organizare PyeongChang 2018 (POCOG). „Jocurile devin acum o realitate si puteti deveni mandrul posesor al unui bilet la unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lume. Proiectele incorporeaza mesajul nostru de pace si armonie pentru Jocuri si dorim ca toata lumea sa impartaseasca aceasta experienta cu noi ”, a adaugat presedintele POCOG.

Fanii olimpismului din Republica Coreea si din intreaga lume vor putea de acum sa-si planifice propria experienta la Jocuri care le va da ocazia sa-i urmareasca live la PyeongChang pe cei mai buni performeri din lumea sporturilor de iarna. Pentru cei care vor avea norocul sa participe la evenimentele de la PyeongChang in perioada 9-25 februarie 2018,  biletele vor deveni suveniruri nepretuite.

Pentru prima oara la Jocurile Olimpice, fanii vor putea folosi si optiunea de bilet pentru mobil - un alt plus fata de editiile anterioare ale Jocurilor,  editia PyeongChang 2018 fiind cea mai conectata si avansata in tehnologia informatiei si comunicatiilor. Spectatorii pot de asemenea sa aleaga sa imprime acasa sau sa primeasca copii pe hartie standard.

Cei care si-au cumparat biletele on-line le vor primi incepand cu data de 1 noiembrie a.c.. Pentru a preveni „pirateria”, toate biletele vor fi criptate printr-un cod QR si o holograma, si pe toate va figura numele complet al cumparatorului initial.

Pentru aceia care vor dori sa-si cumpere biletele pentru Jocuri de la casele de bilete, o vor putea face la centrele de servicii din incinta Primariei orasului Seul, Oficiului Provincial Gangwon si Primariei Gangneung care s-au deschis de la 1 noiembrie 217.
De la 3 noiembrie 2017, biletele vor putea fi achizitionate si din cele doua mari aeroporturi din tara gazda: Aeroportul International Incheon si Aeroportul International Gimpo. Incepand cu 6 noiembrie 2017, fanii vor putea achizitiona bilete si de la 19 statii de cale ferata de mare viteza din intreaga tara.

Detinatorii de bilete se vor bucura de o serie de avantaje: vor avea acces automat la o serie de evenimente culturale de la PyeongChang Olympic Plaza si Gangneung Olympic Park; reduceri la bilete pentru KTX (trenurile de mare viteza a Republicii Coreea) si rezervari anticipate; scutire de taxa pentru autostrada; parcarea gratuita la zonele de parcare langa arenele olimpice; serviciu gratuit de transfer cu autobuzul intre locatiile si centrele olimpice din PyeongChang.

Galerie foto