You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Numar record de delegati la Adunarea Generala ACNO de la Praga

Liderii sportului si olimpismului mondial se vor intalni la Praga unde pe 2 si 3 noiembrie a.c. va avea loc  Adunarea Generala a Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice (ACNO). Toate cele 205 Comitete Nationale Olimpice recunoscute de CIO sunt asteptate sa aiba reprezentanti la aceasta manifestare de amploare. De asemenea, vor fi prezenti numerosi reprezentanti ai Federatiilor sportive Internationale (FI), la Adunarea Generala preconizandu-se o participare record de 1.300 persoane acreditate. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va fi reprezentat de presedintele Mihai Covaliu.

Vor avea o prezenta activa presedintele CIO Thomas Bach si omologul sau ACNO Sheik Ahmad l-Fahad Al-Sabah, acesta din urma ajuns deja in capitala ceha.

Presedintele ACNO a afirmat ca Adunarea Generala ACNO va intari puterea organizatiei si va asigura ca CNO-urile se exprima printr-o voce unita. “De asemenea,  aceasta intrunire anuala trebuie sa fie o oportunitate ca fiecare CNO sa ridice problemele cu care se confrunta”, a afirmat seicul.

Va fi interesant de urmarit  cum vor fi abordate problemele nerezolvate ale Miscarii Olimpice actuale.

Comisiile continentale si Grupurile de lucru se vor reuni pe 1 noiembrie a.c., inaintea inceperii lucrarilor Adunarii Generale, iar a doua zi, pe data de 2 noiembrie, seara, va avea loc Gala decernarii trofeelor ACNO.

Galerie foto