You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Isidoros Kouvelos, reales presedinte al Academiei Internationale Olimpice

Isidoros Kouvelos a fost reales presedinte al Academiei Internationale Olimpice (AIO), pentru perioada 2017-2020, in cadrul Adunarii Generale a AIO, care a avut loc la Atena. 

Presedintele reales a declarat ca intentia sa este de a continua si de a spori misiunea importanta a AIO, de a contribui, in orice mod, la aceasta viziune, prin promovarea educatiei olimpice si difuzarea valorilor olimpice la nivel mondial.

Isidoros Kouvelos asteapta cu interes o colaborare continua cu toti membrii familiei olimpice, pentru a realiza aceasta sarcina.

In ultimii ani, AIO a realizat o munca extraordinara in cadrul Miscarii Olimpice, consolidând rolul sau educativ si cultural.

___________

Academia Internationala Olimpica (IOA/AIO) este institutia principala educationala si culturala care, sub patronajul Comitetului International Olimpic,  promoveaza Idealurile Olimpice si dezvolta Educatia Olimpica. AIO este entitate de drept privat, supervizata de Ministerul Culturii din Grecia. S-a constituit la 14 iunie 1961 si are cartierul general la Atena. Sustinerea financiara vine din partea guvernului elen si CIO.

AIO organizeaza anual activitati educationale, printre care: Sesiunea internationala pentru directorii Academiilor Nationale Olimpice (anual, din 1986), Sesiunea comuna a presedintilor/directorilor ANO (din 1992), Sesiunea internationala pentru educatori si oficiali ai institutiilor de studii superioare pentru educatie fizica si sport (din 1993), Seminarul international pentru studii olimpice postuniversitare si, bianual, Sesiunea internationala a medaliatilor olimpici si Seminarul international pentru jurnalisti sportivi. Totalul participantilor din intreaga lume la aceste activitati depaseste in prezent cifra de 100.000.

Galerie foto