You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR, la Aspen Healthcare Forum

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a fost prezent la cea de-a sasea editie a Aspen Healthcare Forum. La evenimentul care a avut loc la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltarii si implementarii programelor de sanatate si imbunatatirii asistentei medicale din Romania, au participat inalti oficiali si factori de decizie din domeniul sanatatii, experti nationali si internationali specializati in politici de sanatate, cercetatori si specialisti in tehnologii medicale si din industria farmaceutica.

Printre persoanele care au luat parte la discutii s-au numarat prof. dr. Florian Dorel Bodog, ministrul Sanatatii, prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentant al Romaniei la OMS, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, dr. Diana Loreta Paun, Consilier de Stat in cadrul Departamentul Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale si Mircea Geoana, presedintele Institutului Aspen Romania. Totodata, la eveniment au participat si reprezentanti ai sistemului medical din strainatate: prof. univ. dr. Christoph Zielinski, presedinte al Diviziei Clinice de Oncologie in cadrul Departamentului de Medicina al Universitatii de Medicina din Viena, prof. univ. dr. Ron Dagan, coordonatorul Departamentului de Pediatrie de la Spitalul si Universitatea de Medicina Beer-Sheva din Israel.

In deschiderea Forumului, Mihai Covaliu, presedintele COSR, a subliniat cat de importanta este preventia pentru sanatate si faptul ca acest lucru se poate realiza mult mai usor prin sport, de la varste cat mai mici.  ”Joaca pentru viata este un proiect de alfabetizare in sport a copiilor, pentru ca este important sa initiem copiii cu varste de pana in 10 ani, in ceea ce priveste sanatatea si importanta sportului in viata lor. Este un proiect foarte frumos care se adreseaza copiilor si sunt convins ca,  impreuna cu echipa de la Institutul Aspen si cea de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman vom reusi sa alfabetizam viitoarele generatii de copii pentru a reusi sa prevenim bolile secolului XXI si astfel, asa cum ne dorim cu totii, sa avem o societate mult mai sanatoasa. Sunt convins ca vom gasi impreuna acele idei care sa ne ajute  sa elaboram o strategie viitoare in ceea ce priveste sanatatea populatiei de aici din tara si nu numai”.

Oficialii si specialistii din sanatate prezenti la eveniment au abordat subiecte legate de imbunatatirea accesului la serviciile de sanatate din Romania, de nevoile din sistemul de sanatate din Romania, despre solutiile integrate aplicabile, dar si despre noile tehnologii dezvoltate pentru cresterea performantei sistemelor de sanatate.

De asemenea, s-a discutat despre modele functionale ale sistemelor aplicate in strainatate.

Aspen Healthcare Forum face parte din Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen Romania. Scopul programului este de a extinde sfera dezbaterilor privind politicile publice de sanatate, de sustinere a unei reforme sustenabile a sectorului si sa elaboreze o Carta alba a sanatatii cu principii si obiective care sa fie acceptate si asumate de zona politica si administrativa, dar si de mediul privat, societatea civila si mediul academic.

Pentru perioada 2017-2018, un obiectiv cheie al Programului este reprezentat de identificarea si realizarea consensului privind prioritatile pentru domeniul sanatate, avand in vedere faptul ca Romania va prelua, incepand cu 1 ianuarie 2019, pentru sase luni, Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Galerie foto