You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Olimpica pentru Jocurile Olimpice de iarna - PyeongChang 2018 a fost aprinsa oficial la Olympia

Flacara Olimpica a fost aprinsa, astazi, in situl antic grec al orasului Olympia si va incepe un lung periplu care o va duce pe data de 9 februarie 2018 la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang (Coreea de Sud).

De data aceasta, Flacara nu a putut fi aprinsa in maniera traditionala, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglinda parabolica, din cauza timpului noros. Prin urmare, organizatorii au fost nevoiti sa recurga la o "flacara de rezerva", aprinsa in timpul unei repetitii a ceremoniei, care s-a desfasurat cu cateva zile inainte, sub lumina puternica a soarelui.

In prezenta mai multor oficiali, in frunte cu Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), primul ministru sud-coreean Lee Nak-yon, si Spyros Kapralos, presedintele Comitetului Olimpic din Grecia, prima Torta a Stafetei Olimpice a fost aprinsa la ora stabilita, din a treia incercare, de Katerina Lehou, o actrita elena care a jucat rolul Marii Preotese.

Primul purtator al stafetei a fost sportivul grec in varsta de 24 de ani Apostolos Angelis (biatlon si schi fond), iar al doilea, fostul fotbalist international sud-coreean Park Ji-Sung (37 ani), care a jucat pentru cluburi precum Manchester United si PSV Eindhoven.

Flacara va parcurge un traseu de 2.129 km pe teritoriul elen, urmand sa ajunga luni la Acropole. Ea va fi inmanata coreenilor a doua zi, pe 31 octombrie, in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe stadionul din Atena, teatrul primelor jocuri moderne in 1996.

Torta Olimpica va efectua apoi un lung periplu in Coreea de Sud, pana pe 9 februarie 2018, mai precis cand este programata ceremonia de deschidere a celei de-a 23-a editii a Jocurilor Olimpice de iarna, ce vor dura pana pe 25 februarie 2018.

Inregistrarea video a Ceremoniei de aprindere a Flacarii Olimpice PyeonChang 2018 poate fi urmarita aici:

https://www.olympicchannelvideos.com/episodes/pyeongchang-2018-olympic-torch-relay-live-events/olympic-flame-lighting-ceremony-pyeongchang-2018

Galerie foto