You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stefan Gheorghita, Cristina Casandra, Eusebiu Iancu Diaconu si Roxana Daniela Cocos au primit distinctiile olimpice pentru Beijing 2008

Stefan Gheorghita (lupte libere), Cristina Casandra (atletism), Eusebiu Iancu Diaconu (lupte greco-romane) si Roxana Daniela Cocos (haltere) au primit distinctiile olimpice pentru rezultatele inregistrate la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, unde au ocupat pozitii superioare, in urma descalificarii unor concurenti care au incalcat regulile anti-doping.
 
La ceremonia care a avut loc in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice au participat Mihai Covaliu, presedintele COSR, Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania si vicepresedinte al COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai federatiilor nationale sportive, personalitati ale miscarii sportive din Romania, componentii lotului national de lupte de juniori, rude ale sportivilor si reprezentanti ai mass-media.

Mihai Covaliu a amintit de frumoasele performante ale sportivilor romani la JO Beijing 2008 si i-a felicitat pe cei patru componenti ai Echipei Olimpice a Romaniei la Beijing 2008 care si-au “consolidat pozitia deja castigata in istoria olimpismului romanesc si in elita sportului mondial si si-au aparat sansele corect, cu fair-play, luptand curat, in spiritul olimpismului”.
“Astazi avem ocazia sa retraim impreuna acele emotii pe care numai Jocurile Olimpice le pot oferi, acolo unde traditia, pasiunea, respectul, excelenta si mandria nationala, cele cinci valori ale olimpismului romanesc, vor fi tot timpul in inimile noastre”, a mai spus presedintele COSR.

Octavian Morariu a tinut sa sublinieze faptul ca sportivii romani au putut  sa urce in ierarhia olimpica gratie campaniei dure impotriva dopajului lansata de Comitetul International Olimpic (CIO). „Exista o preocupare majora a CIO contra dopingului, iar noi trebuie sa fim exemplari in acest domeniu. Este o schimbare de atitudine si ne aflam aici pentru ca aceasta lupta a inceput sa dea roade. Este o motivatie pentru toti si uite ca, daca ai fost corect, castigi”, a precizat membrul CIO pentru Romania.

In cadrul ceremoniei, Stefan Gheorghita, clasat pe locul al treilea in intrecerile olimpice de lupte libere, in limitele categoriei 74 kg, a primit medalia de bronz de la membrul CIO pentru Romania.
De asemenea, Octavian Morariu, Mihai Covaliu si George Boroi au inmanat diplomele olimpice si au oferit buchete de flori lui Stefan Gheorghita, atletei Cristina Casandra, pentru locul 4 ocupat in competitia de 3000 m obstacole, lui Eusebiu Iancu Diaconu, pentru locul 7 ocupat in clasamentul intrecerilor de lupte greco-romane, in limitele categoriei 60 kg, si Roxanei Daniela Cocos, pentru locul 7 pe care s-a clasat in ierarhia feminina de la haltere, la categoria 58 kg.

Dupa ceremonia de acordare a medaliei, Stefan Gheorghita a spus ca distinctia este un cadou pe care l-a acceptat cu bucurie. “Vreau sa multumesc COSR pentru aceasta festivitate frumoasa. Sunt foarte bucuros pentru aceasta medalie pe care o consider ca pe un cadou pe care il accept, desi nu am avut aceeasi senzatie ca si cand as fi urcat pe podium. Am fost foarte bucuros anul trecut cand am aflat. Nu-mi venea sa cred. Am avut o bucurie aparte, o senzatie pe care nu o pot descrie. Eu sunt adeptul unui sport curat si sustin sportul curat. E normal sa plateasca cei care sunt prinsi pozitiv”, a mai spus Stefan Gheorghita.

Galerie foto