You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Conducatorii COSR la intalnirea Grupului Informal al CNO-urilor din Europa Centrala si de Sud-Est

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), si George Boroi, secretarul general al COSR, au participat la intalnirea Comitetelor Nationale Olimpice din Europa Centrala si de Sud-est care a avut loc in Slovacia, la Samorin.

La meetingul din Samorin, localitatea aflata langa Bratislava, organizat de CNO din Slovacia intr-un centru nou de pregatire sportiva, au participat presedintii Comitetelor Nationale Olimpice din 17 tari.

Agenda de lucru a intalnirii a inclus discutii legate de cea de-a XXIII editie de iarna a Jocurilor Olimpice care va avea loc la PyeongChang in 2018 si de alegerile de la Comisia Sportivilor din cadrul Comitetelor Europene Olimpice (EOC), precum si o analiza a activitatii EOC, in cadrul careia s-a vorbit despre alegerile noilor membri ai Comitetului Executiv EOC, care vor avea loc la finalul lunii noiembrie la Zagreb (CRO).

Din cei 23 de candidati la aceste pozitii, 8 sunt din cadrul acestui grup informal, in afara de candidatul unic la presedintia EOC, Janez Kocijancic (Slovenia). Totalul membrilor Comitetului Executiv EOC este de 13, plus presedintele, un vicepresedinte, un secretar general si un trezorier.
Cele 3 puncte importante ale strategiei candidatului la presedintia EOC sunt:
1. Europa - Vocea predominanta in lumea olimpica,
2. Independenta financiara pentru EOC prin intermediul celor 3 competitii pe care le detine,
3. Etica ireprosabila in sport la nivel European prin eradicarea dopajului si a coruptiei in sport.

In plus fata de agenda intalnirii, presedintele CNO Grecia, Spiros Capralos, a facut o scurta informare despre situatia pregatirilor pentru Jocurile Europene Minsk 2019, care sunt foarte avansate din toate punctele de vedere.

Galerie foto