You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ivan Patzaichin, ambasadorul CM de Dans Sportiv de la Bucuresti

Legenda canoei romanesti Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial si european, s-a alaturat dansului sportiv, acceptand calitatea de ambasador al Campionatului Mondial de Juniori II (14-15 ani) la sectiunea dansurilor latino-americane, care se vor desfasura in perioada 3-5 noiembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Un mare admirator al acestui sport, Ivan Patzaichin a spus ca, in opinia sa, dansul sportiv este mai mult decat sport pentru ca imbina arta coregrafica cu pregatirea tehnica si fizica. „Poate ca ar merita chiar statutul de sport olimpic”,  a mai spus Patzaichin. „Este un sport frumos si elegant, care ii transforma pe copiii care il practica in tineri bine dezvoltati, cu atitudine, in oameni care se remarca in multime incepand cu pozitia corpului”.

La editia 2017 a Campionatului Mondial de Juniori II vor participa campioni si vicecampioni din peste 80 de tari de pe cinci continente, Romania fiind reprezentata de perechile Eric Nitu-Antonia Iosub si Andrei Petcu-Bianca Buzuleac.

O data cu Campionatul Mondial de Juniori II se va desfasura si DANCEFEST, un concurs de dans sportiv consacrat, cu 13 editii nationale si trei internationale, ceea ce va ridica numarul sportivilor care vor evolua la Sala Polivalenta la aproximativ 2000.

Galerie foto