You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana-Maria Popescu, din nou in activitatea competitionala

Dupa o pauza de 8 luni in care a incercat alte activitati, scrimera Ana-Maria Popescu a anuntat  ca va reveni in activitatea competitionala cu prilejul primei etape de Cupa Mondiala, de la Tallinn (20-21 octombrie a.c.). Sportiva a anuntat ca se va pregati sub indrumarea antrenorului Dan Podeanu, cel care a antrenat echipa de sabie a Romaniei, campioana olimpica la Rio de Janeiro. Ana-Maria Popescu a mai spus ca ambitia sa este de a urca pe primul loc din clasamentul mondial, de pe actuala pozitie 71, si de ajuta echipa sa se califice la JO 2020.

''Oficial ma intorc in competitie. Am fost nevoita sa iau o pauza destul de lunga. In ultimele luni am experimentat, am avut tot felul de proiecte, dar mi-am dat seama ca locul meu este in sala de scrima, in competitie. Desi colegele mele inca nu si-au aratat dorinta de a intoarce in echipa, m-am bucurat ca dl Dan Podeanu a ales sa lucram impreuna, pentru umatoarele medalii, spunem noi. Am avut parte de o pregatire foarte buna in ultimele doua luni si jumatate, un cantonament foarte intens de pregatire la Craiova. Nu a fost o perioada usoara pentru mine din punct de vedere fizic, am avut parte de asalturi puternice impreuna cu colegii mei de la Craiova, dar dorinta este mai mare decat durerea fizica. In momentul acela in care esti pe plansa iti dai seama ca inca ai acea placere de copil, asa cum imi spunea dl antrenor ca arat ca un copil in preajma Craciunului. De cate ori vin la antrenament cumva am lasat in urma presiunea rezultatului care mi-a apasat umerii in ultimii ani si acum reusesc sa ma bucur cu adevarat ca pot sa fac asta, ca pot face ce-mi place. Eu simt ca inca pot sa mai fac performanta pentru Romania, pe de alta parte in echipa nou formata dupa retragerea noastra avem sportive de potential, au dovedit asta la Campionatul European de anul trecut, dar cumva am senzatia ca mai au nevoie de experienta mea. De asta ma aflu in sala, pentru proba individuala, unde sper sa mai urc pe podium, si pentru a pune umarul la aceasta echipa noua care se formeaza'', a declarat dubla campioana mondiala si septupla campioana europeana, intr-o conferinta de presa.

Ana-Maria Popescu a adaugat ca pentru inceput nu si-a fixat obiective si vrea doar sa evalueze nivelul actual din spada mondiala, ce noutati au aparut in elita mondiala.

JO 2020 de la Tokyo raman un obiectiv important pentru Ana-Maria, dar pana acolo trebuie parcurs un drum lung, etapa cu etapa: ''Jocurile Olimpice sunt destul departe, dar bineinteles ma gandesc la Tokyo inca de pe podiumul de la Rio de Janeiro. Dar momentan trebuie sa ma gandesc la fiecare etapa pe care o am de parcurs pana acolo. Nu am intrat inca in competitie oficiala, dar JO de la Tokyo raman un obiectiv pentru mine. Dar pana acolo trebuie sa ma gandesc si sa ma antrenez''.

Galerie foto