You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Felicitari Simona, primul lider mondial din istoria tenisului feminin romanesc!!!

Simona Halep a castigat semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, la China Open, turneul feminin de tenis de la Beijing, luandu-si o frumoasa revansa in fata jucatoarei din Letonia dupa infrangerea, cu 6-4, 4-6, 3-6, suferita in finala de la Roland Garros din acest an, si de luni va fi prima romanca nr. 1 mondial in clasamentul WTA.

Aceasta performanta a urmat rezultatului memorabil din sferturile de finala ale China Open, unde Simona Halep a obtinut prima sa victorie, cu 6-2, 6-2, in fata Mariei Sharapova.

Simona Halep devine astfel cea de-a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei tenisului mondial feminin, in istoria de 44 de ani a WTA si prima romanca numarul 1 mondial la tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost lider ATP timp de 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974.

In acest sezon, Simona Halep a mai avut de trei ori sansa de a fi lider WTA, dar le-a ratat, in finala de la Roland Garros (unde a pierdut dramatic in fata Jelenei Ostapenko) in sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) si in finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza).

Mihai Covaliu, presedintele COSR, aflat in Canada, la Montreal, alaturi delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Mondiale de gimnastica artistica, i-a transmis felicitari Simonei Halep. “Este o mare victorie a Simonei si a tenisului feminin romanesc. Simona si-a dorit sa devina cea mai valoroasa jucatoare de tenis din lume, a avut si alte ocazii pe care le-a ratat, dar cu tenacitate si multa, multa munca a reusit sa-si implineasca visul. Simona Halep a devenit un simbol pentru sportul romanesc si un model demn de urmat pentru toti romanii. Felicitari Simona Halep pentru performanta ta istorica, pentru seriozitatea cu care practici un sport atat de dur si nu in ultimul rand pentru exemplul de viata pe care il dai. Succes in finala! Hai Romania!”

In finala competitiei, Simona Halep o va intalni pe castigatoarea semifinalei dintre Petra Kvitova si Caroline Garcia, dar indiferent de rezultatul din ultimul act al China Open, de luni va fi nr. 1 in clasamentul WTA.

Galerie foto