You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Piata Nadia Comaneci a fost inaugurata la Montreal

La Montreal, in Canada,  Place des Vainqueurs, din cadrul Parcului Olimpic, a devenit Place Nadia Comaneci. La ceremonia de inaugurare, alaturi de Nadia si sotul sau Bart Conner, au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), boxerul Lucian Bute, componentii echipei masculine de gimnastica a Romaniei, membri ai delegatiei Romaniei prezenta la CampioanteleMondiale de gimnastica gazduite de metropola canadiana, precum si alte personalitati.

In Piata Nadia Comaneci se regasesc portretul gimnastei, nota perfecta si un text explicativ in limba franceza, engleza si romana.
Parcul Olimpic din Montreal, orasul gazda al Jocurilor Olimpice de vara din 1976, unde Nadia a obtinut prima nota de 10 din istoria gimnasticii artistice, onoreaza in acest fel „o sursa de inspiratie” si „angajamentul neobosit al Nadiei Comaneci la promovarea gimnasticii”.

Michel Labrecque, presedinte si CEO al Parcului Olimpic, a spus ca „Montrealul a adoptat cumva aceasta fata” in 1976 si ca „acest loc simbolic arata afectiunea locuitorilor din Montreal pentru Nadia Comaneci.

Placa de bronz, creata in 1986, pe care sunt inscrise numele castigatorilor de la JO din 1976 a fost restaurata. In plus, in Parcul Olimpic sunt gravate si numele celor peste 6.200 de sportivi care au concurat la Jocurile Olimpice din 1976.

Galerie foto