You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO transmite un mesaj de pace in luna in care va fi aprinsa Flacara Olimpica - PyeongChang 2018

Cu mai putin de 20 de zile inainte de ceremonia de aprindere a Flacarii Olimpice a Jocurilor Olimpice de iarna - PyeongChang 2018, Comitetul International Olimpic (CIO) a transmis lumii un mesaj de pace: ”Credem ca Stafeta Tortei Olimpice va aduce cu sine mesajul simbolic al pacii pentru toti cei care vor fi martorii trecerii ei prin Coreea. Flacara Olimpica poarta mesajul sperantei si inspiratiei oriunde calatoreste. Stafeta Tortei Olimpice este modul nostru – in calitate de organizatie sportiva – de a aduce acest mesaj populatiei din tara gazda, in spirit de sarbatoare, pe masura ce Jocurile se apropie.”

Aprinderea Flacarii Olimpice si ceremoniile de inmanare a Tortei Olimpice pentru PyeongChang 2018 se vor desfasura pe 24 octombrie in orasul grec Olympia.

Flacara olimpica va fi predata si isi va incepe periplul prin Stafeta Tortei Olimpice odata cu startul numaratoarei inverse pana la startul Jocurilor Olimpice de iarna, care vor avea loc pentru prima oara in Coreea de Sud.

Pana la intrarea pe Stadionul Olimpic, pe 9 februarie 2018, Stafeta Tortei va strabate noua provincii si opt orase importante, pe un traseu de 2.018 km si va fi transportata cu avionul, vaporul, trenul, cu velier, robotizat, cu funicular sau cu bicicleta.

Stafeta va insuma 7.500 de purtatori  ai Tortei si va aduce laolalta zeci de mii de oameni pentru a celebra acest eveniment.  In Coreea, Stafeta se va desfasura pe o durata de 101 zile.

Galerie foto