You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Propunere legislativa - medaliatii la Jocurile Invictus, cu statut de medaliati mondiali si olimpici

Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, a afirmat ca premierul Mihai Tudose a dispus o modificare legislativa in sensul in care militarii raniti in teatrele de operatiuni care obtin medalii la Jocurile Invictus sa aiba aceleasi beneficii precum campionii mondiali si olimpici.

„Sunteti o familie frumoasa, care a debutat la Toronto, aratand ce inseamna sa fii camarad, cum e sa muti o lupta pe terenul de sport”, a declarat ministrul apararii. „Va intoarceti triumfatori dintr-o alta batalie, in care ati onorat cu cinste culorile patriei. Nimeni nu poate reprezenta mai bine decat dumneavoastra aceasta tara, cei care se afla in continuare in teatrele de operatiuni. Sunteti niste invingatori. Aveti din partea noastra toata sutinerea, primul ministru a dispus modificarea legislativa pentru ca aceasta echipa sa poata fi asimilata celorlalti sportivi care ne reprezinta peste hotare la competitiile sportive, sa fiti asimilati campionilor mondiali, olimpici, pentru ca asta sunteti".

 

Serban Laurentiu, capitanul echipei Romaniei care a participat la cea de-a treia editie a Jocurilor Invictus, a spus: „Participarea la Invictus a fost pentru noi, ranitii din teatrele de razboi, o sansa sa demonstram ca militarii romani chiar sunt de neinvins. Indiferent de loviturile primite am luat-o de la capat. Am muncit mult individual si in echipa si suntem recunostori sponsorilor si donatorilor care au fost alaturi de noi pentur a putea participa la aceasta competitie”.

 

Romania a participat la cea de-a treia editie a Jocurilor Invictus, de la Toronto, cu o delegatie formata din 15 sportivi, care au obtinut patru medalii, una de aur, la echipe la tir cu arcul, una de argint prin Ionut Butoi, la tir cu arcul (individual), una de argint la canotaj (simulator), obtinuta de Ciprian Iriciuc, si una de bronz la 1500 m, prin Laurentiu Serban.

 

Cei 15 militari romani au concurat la sapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, inot si volei.

Dintre cei 15 militari participanti, 14 au fost raniti in tearele de operatiuni din Afganistan, iar unul in Irak.

 

Galerie foto