You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR a felicitat echipa Romaniei pentru succesele obtinute la Invictus Games

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a transmis felicitari echipei care a reprezentat Romania la Jocurile Invictus de la Toronto si a revenit in tara cu patru medalii - una de aur, una de argint si doua de bronz.

„Felicitari pentru medaliati romani la Invicturs Games, pentru coechipierii lor care au participat la intreceri si i-au sustinut din tribune si, nu in ultimul rand, felicitari echipei tehnice care s-a ocupat de toate amanuntele ca Romania sa fie reprezentata cu cinste la importanta competitie. Trofeele cucerite de eroii din echipa Romaniei prezenta Jocurile Invictus reprezinta atat recompensa pentru sacrificiile din ani de pregatire intensa, cat si dovada satisfactiilor pe care ti poate aduce sportul daca il practici cu devotament si seriozitate”, a spus Mihai Covaliu.

La editia din acest an a Jocurilor Invictus, Romania a cucerit prima medalia la atletism, la 1500 m, prin Laurentiu Serban, militar ranit, in 2006, in teatrele de operatiuni din Afganistan. Au urmat medalia de bronz obtinuta de locotenentul Ciprian Iriciuc in proba de canotaj in sala, aurul cucerit in finala tir cu arcul, compound, de echipa Romaniei formata din Ionut Butoi, Dorin Petrut si Nicusor-Augustin Pegulescu, si argintul adjudecat de Ionut Butoi in finala de tir cu arcul, compound.

La sosire, pe aeroport, sportivii au fost asteptaţi de familii, de Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, si de generalul Nicolae Ciuca, seful statului major al Armatei. 

Invictus Games este o competitie internationala destinata militarilor raniti in teatrele de operatiuni, conceptul fiind creat de consilierii Printului Harry al Marii Britanii.

Prima editie a competitiei a avut loc in 2014, la Londra.

Galerie foto