You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Felicitari canotajului romanesc pentru dubla de aur de la Mondiale

Romania a cucerit doua medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj disputate Sarasota-Bradenton (Florida/SUA) in doua probe olimpice feminine - dublu vasle categorie usoara si 8+1.

Ionela Lehaci (22 de ani) si Gianina Beleaga (22), cele mai tinere finaliste in proba de dublu vasle categoria usoara, au facut o cursa extraordinara si au cucerit titlul mondial devansand echipajele din Noua Zeelanda si Statele Unite. Tot pe prima treapta a podiumului mondial a urcat si echipajul feminin de 8+1 al Romaniei, alcatuit din Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea, care in ultimul act a condus cursa de la un capat la altul si a devansat in clasamentul final Canada si Noua Zeelanda.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a transmis felicitari proaspetelor campioane mondiale: „Dupa cativa ani de zile cu mai putine rezultate notabile, canotajul romanesc a revenit in forta in fruntea topului mondial. Felicitari tinerelor Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga, care si-au adjudecat aurul in proba feminina de dublu vasle categorie usoara, performanta reusita de un echipaj romanesc, in aceasta proba, dupa 18 ani. Felicitari celor noua componente ale echipajului feminin de 8+1 atat pentru titlul cucerit, cat si pentru faptul ca astfel continua traditia canotajului romanesc in proba regina a acestui sport. Si nu in ultimul rand felicitari intregului staff din cadrul federatiei noastre de specialitate care a supravegheat si pus la dispozitie toate resursele pentru pregatirea acestor minunate sportive. Dupa ce la precedenta editie a Mondialelor de canotaj, in 2015, cel mai bun rezultat al Romaniei a fost locul 7, acum tricolorele au reusit sa urce de doua ori pe cea mai inalta treapta a podiumului!”

Romania a aliniat sase echipaje la startul Mondialelor din Florida.

Galerie foto