You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul de concurs al PyeongChang 2018 a fost definitivat

Cu mai putin de 150 de zile pana la startul editiei de anul viitor a Jocurilor Olimpice  de iarna, programul de concurs pentru PyeongChang 2018 a fost confirmat, potrivit site-ului oficial al Comitetului international Olimpic (CIO). „Numaratoarea inversa pana la Jocurile Olimpice de iarna continua, iar acum, o data cu lansarea programului de concurs, entuziasmul si anticiparea pentru toti cei implicati este cu adevarat in crestere”, a spus Lee Hee-Beom, presedintele Comitetului de Organizare PyeongChang pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2018 Jocurile de iarna (POCOG).

„Spectatorii pot vedea acum ce sporturi vor avea loc in ce zi si timpul specific pentru fiecare competitie. Acest lucru ii va ajuta sa isi planifice o calatorie olimpica si sa le ofere posibilitatea de a-si cumpara bilete pentru o serie de sporturi intr-o singura zi pentru a profita la maximum de vizita lor la PyeongChang 2018”.

Programul competitional pentru PyeongChang 2018 include sase noi intreceri interesante: snowboard big-air (masculin si feminin), patinaj viteza mass start (masculin si feminin), curling dublu mixt si intrecerile alpine pe echipe. Acest lucru inseamna ca numarul total de medalii de aur care vor fi acordate va fi de 102 - cel mai mare inregistrat pana in prezent la o editie a Jocurilor Olimpice de iarna.

Intrecerile de short track si patinaj viteza, sanie, schi sarituri si biatlon vor avea loc seara, in nocturna, ceea ce va oferi un plus de spectaculozitate evenimentului. Competitiile de schi alpin, insa, se vor desfasura in timpul zilei, maximizand oportunitatile pentru spectatori de a participa la mai multe activitati olimpice intr-o singura zi.
Programul de schi alpin este impartit intre doua locatii: intrecerile de viteza - coborare, Super-G si combinata,  vor avea loc la Jeongseong Alpine Center, iar intrecerile tehnice - slalom urias, slalom si nou introdusa competitie pe echipe, se vor desfasura in Yongpyong Alpine Center. Intrecerile de  viteza si cele tehnice au fost programate in zile alternative.

Intrecerile de dublu mixt la curling si schi sarituri vor incepe mai devreme, pe 8 februarie 2018, cu o zi inainte de ceremonia de deschidere, in timp ce concursurile de patinaj artistic, schi freestyle si celelalte probe de curling se vor desfasura a doua zi. Astfel, cei care doresc sa prinda gustul competitiilor sportive inainte de a se indrepta spre Stadionul Olimpic din PyeongChang pentru ceremonia de deschidere vor avea suficiente oportunitati.

Finala masculina de hochei pe gheata, unul dintre cele mai importante momente ale Jocurilor Olimpice de iarna, va avea loc in ultima zi a competitiei, la  fel ca si finalele de curling, bob si schi fond, pentru a asigura o varietate interesanta programului competitional inaintea ceremoniei de inchidere.

Onoarea de a primi primele si ultimele medalii ale PyeongChang 2018 le va reveni sportivilor de la schi fond, cele dintai trofee olimpice din 2018 urmand a fi acordate in Ziua 2 a JO, iar cele din urma in Ziua 16.
Posesorii de bilete la competitii vor putea utiliza un sistem de transport public gratuit care le va permite sa se deplaseze usor intre locatii si centrul orasului.  Acestia vor avea, de asemenea, acces gratuit la Parcul Olimpic si la Olympic Plaza, unde se vor putea bucura atat de o gama larga de activitati culturale si evenimente muzicale, cat si de posibilitatea de a incerca sporturi noi si de a viziona in direct intrecerile olimpice.