You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportivii bursieri Tokyo 2020, invitati la discutii la Casa Olimpica

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si George Boroi, secretarul general al COSR, i-au intampinat, astazi, la Casa Olimpica, pe atleta Andrea Miklos, gimnastii Larisa Iordache si Andrei Muntean, luptatorii Ivan Guidea si George Mariea si scrimerii Bianca Pascu si Florin Dabija, beneficiari ai programului derulat de Solidaritatea Olimpica „Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”, si pe reprezentantii federatiilor de specialitate.

Celor sapte bursieri li s-au prezentat de catre reprezentantii COSR conditiile generale de accesare si derulare a bursei, dupa care fiecare si-a ales, in functie de prioritatile specifice, beneficiile care sa le fie incluse in bursa, in limitele cuantumului alocat, de 500 de dolari americani pe luna, bani pe care ii vor primi pana pe 31 august 2020.

Dupa stabilirea categoriilor de cheltuieli agreate si a sumelor lunare alocate pentru acestea, sportivii bursieri si-au asumat in deplina cunostinta de cauza si au semnat contractul cu Solidaritatea Olimpica pentru ”Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”.

Ceilalti beneficiari ai programului derulat de Solidaritatea Olimpica „Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”, care nu au putut fi prezenti la intalnirea de astazi de la Casa Olimpica, sunt: canotoarele Gianina Beleaga si Nicoleta Bodnar, care in aceste zile participa la Campionatele Mondiale din Canada, halterofilul Paul Dumitrascu, care participa la Campionatele Europne, judoka Loredana Ohai, care va pleaca maine la o competitie internationala, si jucatorul de tenis de masa Ovidiu George Ionescu, care locuieste in Germania.

Presedintele COSR le-a transmis urmatorul mesaj celor 12 bursieri olimpici:

„Drumul este lung, dar depinde in primul rand de voi ce rezultate veti obtine atat la final, cat si pe parcursul perioadei pana la Jocurile Olimpice din 2020. Pregatiti-va si concurati cu demnitate, fair-play si curaj! Mult succes in ceea ce faceti!”

Galerie foto