You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania, prima medalie la Invictus Games - bronz la 1500 m

Laurentiu Serban, militar ranit in teatrele de operatiuni din Afganistan, in 2006, a cucerit prima medalie pentru Romania la Jocurile Invictus - bronz la 1500 m. Devansat de britanicul Bruce Eckman, care si-a adjudecat aurul, si de  americanul Ben Seekell, medaliat cu argint, Laurentiu Serban a fost aplaudat minute in sir de toti camarazii din echipa Romaniei prezenti in tribunele din Toronto (Canada), unde se desfasoara competitia.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), i-a transmis felicitari primului medaliat la Invictus Games: “Toata admiratia pentru acesti eroi care demonstreaza cat de important este sportul in viata de zi cu zi. Felicitari Laurentiu Serban pentru medalia cucerita si mult succes in continuare tuturor celorlalti componenti ai echipei Romaniei.”

Laurentiu Serban a fost grav ranit in 2006, in Afganistan, el pierzandu-si mare parte din piciorul drept, dar nu a renuntat la lupta si face parte din Team Romania purtand o proteza.

Medalia de bronz cucerita de el este prima pentru Romania la Invictus Games, unde militarii tricolori raniti in teatrele de operatiuni din Afganistan si Irak participa pentru prima data.

Delegatia Romaniei este formata din 15 militari, care concureaza in sapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, inot si volei. Din cei 15 militari participanti,14 au fost raniti in tearele de operatiuni din Afganistan, iar unul in Irak.

Jocurile Invictus, aflate la a treia editie, se vor incheia pe 30 septembrie a.c..

Galerie foto