You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Opt membri noi la CIO

Comitetul International Olimpic (CIO) a ales opt membri noi, un nou vicepresedinte si trei noi membri ai Comitetului Executiv, in timpul sesiunii CIO.

Anita L. DeFrantz (SUA), care a aderat la CIO in 1985, a fost aleasa vicepresedinte al CIO, ea ocupand aceasta functie si din 1997 pana in 2001
Dr. Robin E. Mitchell, membrul CIO pentru Fiji, Nicole Hoevertsz, membra CIO pentru Aruba si Denis Oswald, membru CIO pentru Elvetia, au fost alesi de Sesiune pentru a se alatura Comitetului Executiv al CIO, pentru un mandat de patru ani.

Sesiunea CIO a ales, de asemenea, opt noi membri, care au fost propusi de Consiliul Executiv in luna august:
- patru membri, dintre care trei femei, au fost alesi in categoria membrilor individuali: Baklai Temengil (Palau), Kristin Kloster Aasen (Norvegia), Khunying Patama Leeswadtrakul (Thailanda) si Luis Mejia Oviedo (Republica Dominicana).
- presedintele Organizatiei Sportive Pan-Americane (PASO) Neven Ivan Ilic Alvarez (Chile) si Khalid Muhammad Al Zubair, presedintele Comitetului Olimpic din Oman, au fost alesi ca reprezentanti ai unui Comitet Olimpic National (NOC) sau ai unei asociatii continentale a NOC.
- presedintele Federatiei Internationale de Canotaj Jean-Christophe Rolland (Franta) si Ingmar de Vos (Belgia), presedintele Federatiei Internationale de Ecvestre (FEI), au fost alesi ca membri reprezentand o Federatie Internationala.

Dupa opt ani in care au indeplint functia de membru, 16 membri CIO au fost realesi in bloc: Franco Carraro (Italia), John Coates (Australia), printul Frederik al Danemarcei, Iván Dibós (Peru), Habu Gumel (Nigeria), Ser Miang Ng (Singapore), Lydia Nsekera (Burundi), Richard Peterkin (Santa Lucia), Richard W. Pound (Canada), printesa Nora din Liechtenstein, Craig Reedie (Marea Britanie), Juan Antonio Samaranch (Spania), Pál Schmitt (Ungaria), Sir Austin L. Sealy (Barbados), Seicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah (Kuweit) si Shamil Tarpischev (Rusia).

Pe langa faptul ca a fost reales, Coates si-a schimbat statutul de membru reprezentand un Comitet National Olimpic (CNO), la cel de membru individual.

Avand in vedere Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, si rolul important al presedintelui Comitetului Olimpic al Japoniei Tsunekazu Takeda in pregatirea acestora, Sesiunea CIO a fost de acord sa-i permita lui Takeda, care pe 1 noiembrie a.c. va implini 70 de ani, sa ramana in functie pana la sfarsitul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, prelungindu-i, in mod exceptional, limita de varsta pana la finalul Tokyo 2020.

Gerhard Heiberg (Norvegia) si Kun-Hee Lee (Coreea) au fost alesi ca membri onorifici ai CIO, dupa ce ambii au demisionat din functiile de membrii CIO.

In calitate de fost presedinte al Comisiei de etica a CIO, Youssoupha Ndiaye (Senegal) a obtinut statutul de membru de onoare al CIO.

Galerie foto