You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO, pregatit sa ajute Echipa Olimpica a Coreei de Nord

Comitetul International Olimpic (CIO) a declarat ca va ajuta sportivii nord-coreeni in pregatirile lor pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang din februarie anul viitor. Conform unor proteste recente ale Coreei de Nord adresate unor federatii internationale de sporturi de iarna, sportivii nord-coreeni nu au putut achizitiona echipamentul necesar participarii la JO din cauza sanctiunilor impuse de SUA.

Incepand din 2006, ONU a impus noua serii de sanctiuni Coreei de Nord pentru a determina guvernul acestei tari sa renunte la programele sale nucleare, iar aceste sanctiuni includ restrictii in ceea ce priveste vanzarea catre aceasta tara a unei serii de produse, printre care si unele atricole de echipament sportiv.

Purtatorul de cuvant CIO Emanuelle Moreau a declarat ca "CIO este in discutii cu Federatia Internationala de Schi si cu Federatia Internatioanla de Patinaj pentru a suporta costurile de participare ale sportivilor nord coreeni la competitiile de calificare la JO si la cantonamentele de pregatire, unde sunt asteptati sa participe intre cinci si zece sportivi din aceasta tara. Toate costurile pentru participarea acestora vor fi suportate de Solidaritatea Olimpica, iar asta include si costul echipamentului sportiv, daca este necesar."

Pe de alta parte, reprezentantii unor cunoscuti fabricanti de echipament sportiv de iarna, printre care Atomic, Blizzard si Fischer, au declarat ca nu au cunostinta sa fi primit vreo cerere de achizitie de echipament sportiv din Coreea de Nord.

Galerie foto