You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Numele reputatului antrenor Florin Bercean, pe frontispiciul salii de judo din Cluj

Sala de judo din Cluj unde se pregatesc juniorii de la Centrul National Olimpic (CNOPJ), componetii lotului olimpic de tineret si ai lotului national de seniori a fost denumita “Academia de judo Florin Bercean”, in onoarea antrenorului Florin Bercean care a participat la cinci editii ale Jocurilor Olimpice, sportivele pe care le-a pregatit cucerind sute de medalii pentru Romania la nenumarate competitii internationale. Printre elevele sale s-au numarat inclusiv Alina Dumitru, prima campioana olimpica la judo a Romaniei, la Beijing 2008, sau Corina Caprioriu, argint la Londra 2012.

Initiativa a apartinut unui grup de fosti si actuali judoka si antrenori care mai intai au renovat fatada salii dupa care pe frontispiciu au scris numele salii:  Academia de judo “Florin Bercean”.

“Desi functioneaza de 20 de ani, sala nu avea nicio denumire si nimeni nu stia ca acolo se fac antrenamente de judo. Mai mult, eram intrebati tot timpul unde este sala de judo, iar noi trebuia sa ne chinuim sa dam explicatii folosind tot felul de puncte de reper”, a spus Gianina Andreica, antrenoare la lotul feminine de judo de tineret al Romaniei. “Asa ne-a venit ideea sa dam un nume salii noastre si cu totii ne-am gandit la domnul profesor, fara de care consideram ca judo-ul de la noi nu ar fi atins cotele inalte de acum. Acum sala are o denumire care se vede de peste tot, din strada, din tramvai, iar astfel speram ca numarul iubitorilor de judo care vor dori sa practice acest sport va creste considerabil”.

Initiatorii i-au trimis si un mesaj reputatului technician: ”Sala de judo din Cluj a prins un nou contur datorita echipei Claudiu Bastea, Cosmin Pop, Gianina Ana Maria Mititelu, Denis Mititelu, Gergely Tamas, Gergely Eni, Bodo Roland. Respect si multumiri pentru daruire si munca, Sergiu Georgian Mazerschi. Florin Bercean, profesorul nostru, este omul care a pus caramida peste caramida pentru a face performanta in judo-ul feminin. Respect pentru toata cariera. Echipa va iubeste!”

”Era sa cad de pe picioare cand am vazut ce frumoasa e sala. A fost ideea lor, eu nu am stiut, nu eram la Cluj, am vazut totul gata. Au vrut sa-mi faca o surpriza, dar deja am primit critici din lumea judo-ului, privind denumirea de academie si mai ales cu numele meu. Noi intentionam de multa vreme sa deschidem o scoala privata pentru copiii din Cluj, poate chiar regionala, si independenta de Centru, dar deocamdata suntem in faza intocmirii actelor. Sigur ca nu ma gandeam ca ii dam numele meu, ce au facut acesti oameni minunati e alta poveste, mi-au facut o surpriza. Am lucrat la Cluj de peste 20 de ani si cred ca am putea face o scoala privata, care ar putea sa se numeasca si academie, dar asta trebuie studiat”, a declarat Florin Bercean, pentru News.ro.

Galerie foto