You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ambasadorul Frantei multumeste sportivilor romani care au sustinut Parisul pentru organizarea JO 2024

Michele Ramis, ambasadorul Frantei la Bucuresti, a transmis sportivilor si tehnicienilor romani, printre care Mihai Covaliu, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Ana Maria Popescu, Octavian Bellu, Eduard Novak si Elisabeta Lipa, un mesaj de multumire pentru sustinerea Parisului in cursa de desemnare a orasului gazda a Jocurilor Olimpice din 2024.  

“Aceasta victorie este o mandrie pentru Franta si pentru toti actorii care s-au dedicat acestei candidaturi si au stiut sa convinga partile implicate de extraordinara stralucire pe care ar oferi-o Jocurilor. In spiritul baronului de Coubertin, care a inventat Jocurile moderne si la o suta de ani dupa prima olimpiada din capitala franceza, in 1924, Paris va organiza Jocuri fondate pe ideea de a impartasi, pe valorile sportive si umaniste si pe respectul pentru mediu. Cu aceasta ocazia, as vrea sa multumesc personalitatilor din mediul sportiv care au sustinut aceasta candidatura si mai ales sportivilor romani, care pe tot parcursul anului, si-au exprimat sprijinul pentru Paris 2024: domnul Mihai Covaliu, doamna Gabriela Szabo, doamna Elisabeta Lipa, domnul Eduard Novak, doamna Camelia Potec, doamna Ana Maria Branza, domnul Octavian Bellu, doamna Mariana Bitang, doamna Monica Rosu si doamna Steluta Luca. As vrea, de asemenea, sa multumesc Primariei Bucuresti, care a sustinut candidatura Parisului si voua tuturor, pentru sprijinul vostru de pe retelele de socializare. Multumesc din nou si ne vedem la Paris in 2024 !”, a scris diplomatul francez pe pagina oficiala de facebook a Ambasadei Frantei.

Membrii Comitetului International Olimpic au votat la reuniunea de la Lima a forului, orasul Paris ca gazda a Jocurilor Olimpice de vara din 2024 si Los Angeles ca gazda a editiei din 2028. Forul mondial anuntase inca de la 11 iulie ca a decis ca Paris si Los Angeles sa organizeze cele doua editii ale JO. Ambele au candidat initial pentru 2024. La 31 iulie, Los Angeles a ajuns la un acord cu CIO si a decis sa-si depuna candidatura pentru JO din 2028, astfel ca organizarea JO din 2024 a ramas pentru Paris. Orasul Los Angeles a mai gazduit Jocurile Olimpice in 1984 si in 1932, iar Parisul in 1900 si in 1924.

Galerie foto