You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost inaugurat Memorialul victimelor atacului din timpul JO Munchen 1972

In Parcul Olimpic din Munchen a fost inaugurat Memorial pentru cele 12 victime, 11 membri ai echipei olimpice israeliene si un politist german, care si-au pierdut viata in atacurile teroriste asupra echipei olimpice a Israelului din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972.

Alaturi de familiile victimelor, printre invitatii la evenimentul de lansare a Memorialului care a avut loc pe 6 septembrie 2017, adica la 45 de ani de la tragedie, s-au numarat Reuven Rivlin, presedintele Israelului, Frank-Walter Steinmeier, presedintele Germaniei, premierul Bavariei Horst Seehofer si presedintele Comitetului International Olimpic (CIO) Thomas Bach.

Intr-o zona expozitionala de aproximativ 500 de metri patrati, aflata la poalele unei movile acoperite cu iarba si inconjurata de tei, pe o coloana triunghiulara se afiseaza profilele biografice si fotografiile fiecarei victime, iar pe un ecran mare ruleaza calupuri de 27 de minute cu stiri difuzate in timpul evenimentelor tragice din 1972.

Olympic Channel a difuzat inaugurarea acestui Memorial live din Munchen:
Mai exista doua lucrari comemorative, o sculptura a artistului german Fritz Koenig si o placa in fata apartamentului unde au fost tinuti ostaticii, dar noul Memorialul are o abordare complet diferita.

Galerie foto