You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul national de educatie olimpica prin sport, dezbatut la Izvorani

Sedinta anuala privind Programul national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic, organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Solidaritatii Olimpice (departament in cadrul Comitetului International Olimpic care a incurajat si sustinut financiar desfasurarea reuniunii), are loc la acest final de saptamana la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani.

Ca in fiecare an, la baza reuniunii se afla schimbul de experienta prilejuit de intalnirea reprezentantilor celor 48 de filiale ale AOR, directori, secretari sau membri ai filialelor judetene, cu reprezentantii Consiliului de Conducere al AOR si cu specialistii din domenii conexe ale activitatii educativ-sportive.

Scopul principal il constituie comunicarea intre toti cei implicati institutional in procesul de educatie olimpica, vizavi de principalele aspecte care definesc si determina pregatirea si desfasurarea activitatilor educative olimpice.

De asemenea, reuniunea urmareste realizarea unui cuprinzator schimb de experienta intre participanti, diversificarea metodologiei pentru pregatirea evenimentelor cultural-educative si sportive, cresterea coeziunii intre membrii Familiei Olimpice, precum si instruirea participantilor, teoretic si organizatoric, ca o contributie la cresterea calitatii activitatilor de educatie olimpica.

Prezent la deschiderea lucrarilor, George Boroi, secretarul general al COSR, a subliniat importanta stransei colaborari intre toate institutiile care promoveaza ideile olimpice in societatea romanesca, in general, si al tinerilor, in special. „Viitorul sportiv al Romaniei este tot atat de important pe cat este de <actual>, intr-un mediu mai dinamic ca oricand, in care competitivitatea a luat o amploare superioara oricarei perioade anterioare. De aceea, educatia in randul tinerei generatii reprezinta, indiscutabil, un pilon esential, as putea spune crucial, al activitatii noastre”, a spus George Boroi.  „Doresc sa subliniez faptul ca toate subiectele care va vor fi prezentate si pe care le veti discuta au fost incluse in programul acestei intalniri pe baza comunicarii permanente cu dumneavoastra, avand ca preocupare primordiala prioritatile pe care ni le-ati semnalat si necesarul tematic solicitat de dumneavoastra”.

„Sper ca, in cadrul acestor intalniri, sa impartasiti deschis nu numai reusitele ci si eventualele esecuri, nu numai plusurile ci si lipsurile, pentru mine acest gen de colaborare reprezentand baza evolutiei”.

 „Ma bucura faptul ca aceasta functiune activa a COSR si anume Educatia Olimpica, s-a dezvoltat atat de frumos si cu rezultate atat de bune in ultimii ani, ceea ce ma determina sa va prezint toata gratitudinea atat dumneavoastra, membrilor AOR din toata tara, cat si echipei C.O.S.R. care a constituit liantul si catalizatorul acestor activitati”, a mai spus George Boroi.

De asemenea, secretarul general al COSR le-a recomandat celor prezenti sa includa in proiectele lor promovarea educatiei anti-doping, in colaborare cu reprezentantii Agentiei Nationale Anti-Doping.

Pentru una dintre cele mai importante teme incluse in program, „Identificarea de noi modalitati de promovare a valorilor olimpice la nivel scolar”, au fost alcatuite cinci grupe de discutii, concluziile urmand a fi prezentate la final.

Pe parcursul lucrarilor, vor mai fi informari asupra actiunilor sustinute la nivel local de catre voluntarii A.O.R., expuneri si prelegeri sustinute de invitatii la eveniment.

Se vor acorda premii pentru Promovarea Olimpismului unei filiale AOR si unei persoane, iar voluntarii care au reprezentat filialele judetene ale AOR vor primi certificate care atesta prezenta la manifestare. Premiile au fost concepute ca un simbol al devotamentului si priceperii si rasplatesc eficienta in promovarea valorilor olimpice prin activitatile de educatie olimpica.

Galerie foto